Επικαιρότητα

Πότε θα δοθεί προς χρήση το τμήμα από την Πύλη Βιτούρι έως και το Μαρτινέγκο (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ενετικά τείχη: Πότε θα δοθεί προς χρήση το τμήμα από την Πύλη Βιτούρι έως και το Μαρτινέγκο (vid)

Το καλοκαίρι στο σύνολό της η παράδοση του εμβληματικού έργου για το Ηράκλειο

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου και αναψυχής στα Ενετικά τείχη, με το εμβληματικό αυτό έργο να ολοκληρώνεται στο σύνολο του, το ερχόμενο Καλοκαίρι.

Πολύ σύντομα θα δοθεί προς χρήση στους πολίτες και επισκέπτες το τμήμα από την Πύλη Βιτούρι έως το Μαρτινέγκο, όπως δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση πάνω στο μνημείο, όπου δημότες και επισκέπτες θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους ενώ σε επόμενη φάση θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες με στόχο την αποτροπή τυχόν βανδαλισμών.

Ο κοινόχρηστος αυτός χώρος περιλαμβάνει αστικό εξοπλισμό, αρκετά στοιχεία πρασίνου, μονοπάτια από φυσικούς λίθους  καθώς και αναψυκτήριο, με τις παρεμβάσεις να συνεχίζονται από τον Προμαχώνα Παντοκράτορα έως τον Άγιο Ανδρέα.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Αλέξης Καλοκαιρινός θα συναντηθεί με την Υπουργό Πολιτισμού, με στόχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση των τειχών στον Δήμο, ζήτημα το οποίο έχει βαλτώσει από το 2014.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button