Επικαιρότητα

Στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων ο μοναδικός φορέας πολιτισμού στην «καρδιά» του Ηρακλείου (vid, pics) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Πολιτισμός

Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης: Στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων ο μοναδικός φορέας πολιτισμού στην «καρδιά» του Ηρακλείου (vid, pics)

Αποτελεί κόσμημα για το Ηράκλειο με μοναδικούς θησαυρούς της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής τέχνης, με τον μεγάλο πολιτιστικό πλούτο να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον.

  • Στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων ο ξεχωριστός χώρος στην Αγία Αικατερίνη Σιναΐτων
  • Ένας μοναδικός φορέας πολιτισμού στην «καρδιά» του Μεγάλου Κάστρου
  • Στα εκθέματα και οι φορητές εικόνες του Μιχαήλ Δαμασκηνού

Ο λόγος για το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το οποίο αναδεικνύει τη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, με σπάνια κειμήλια και αντικείμενα, με τους επισκέπτες να παίρνουν μια δυνατή γεύση της χριστιανικής τέχνης που αναπτύχθηκε στο νησί.

Το Μουσείο αναμένεται να ενταχθεί στα προγράμματα επισκέψεων που προωθούν τουριστικά γραφεία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης Σαντορίνης, Βαγγέλης Παπανικολάου.

Mouseio xristianikis texnis_Hrakleio

Προς τη κατεύθυνση αυτή, δεκάδες ξεναγοί επισκέφθηκαν τον μοναδικό αυτό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια, εικόνες, τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτα, βιβλία και χειρόγραφα από τα βυζαντινά χρόνια, χειροποίητα χρυσοκέντητα εκκλησιαστικά άμφια και άλλα αντικείμενα.

Mouseio xristianikis texnis_Hrakleio

Ανάμεσα στα εκθέματα είναι έργα του Δαμασκηνού και σημαντικών εκπροσώπων της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας.

Mouseio xristianikis texnis_Hrakleio

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στεγάζεται σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Ηρακλείου, στο ναό της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών και σε έναν χώρο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις τέχνες και τα γράμματα. Κατά την Ενετοκρατία λειτούργησε σχολή όπου διδάσκονταν σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων, ανάμεσα τους ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Mouseio xristianikis texnis_Hrakleio

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button