ΑθλητικάΕνημέρωση

Άνετη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ για τους Πειραιώτες – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four του κυπέλλου βόλεϊ και έκλεισε θέση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον εκπληκτικό Μίλωνα, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.

Έτοιμος για την κατάκτηση του 17ου κυπέλλου της ιστορίας στο βόλεϊ είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στον δεύτερο ημιτελικό και θα διεκδικήσει την κούπα κόντρα στον Μίλωνα το βράδυ (20:15) του Σαββάτου (30/3).

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα μόνο στο πρώτο σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο και έχασε με 25-22, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει την ανατροπή στη συνέχεια, κάνοντας επίδειξη δύναμης στα επόμενα τρία σετ.

Οι Πειραιώτες έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη και είναι φυσικά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μετά από μία ισορροπημένη εκκίνηση ανάμεσα στις δύο ομάδες (8-8), ο ΠΑΟΚ άρχισε να «χτίζει» μία μικρή, αλλά σημαντική διαφορά στο πρώτο σετ, φτάνοντας στο 11-16 και στο 13-18. Ο Ολυμπιακός «έσβησε» το πρώτο σετ-μπολ του δικεφάλου στο 22-24, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε εντέλει το 1-0 με εκτέλεση απ’ την πίσω ζώνη, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Τρούχτσεφ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός (παρά τον τραυματισμό του Ζουπάνι) άρχισε να παίρνει… μπροστά με τον Στερν και από το 13-11 κι έπειτα συντήρησε το προβάδισμα έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στο μπλοκ και στο σερβίς με τον εξαιρετικό Τζούριτς.

Οι Ιντάλγκο και Στερν «κουβάλησαν» τους Πειραιώτες επιθετικά και στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 6 πόντους (11-5) με τον άσο του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο σε υποδοχή κι επίθεση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κλείσουν το σετ με 25-16 και να πάρουν το προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Ντε Ντρις προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, όμως οι Ιντάλγκο και Στερν, μαζί με τον Κουμεντάκη είχαν βρει πλέον ρυθμό. Το 14-10 του Ολυμπιακού, έγινε γρήγορα-γρήγορα 14-13 από τα μπλοκ του Τρούχτσεφ, όμως ο Τράβιτσα, ο Τζούριτς κι ο Στερν έδωσαν πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες (23-19). Ο Στερν υπέγραψε στο τέλος και την «ερυθρόλευκη» νίκη με τρεις σερί άσους κι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Σάββατο (30/3, 20:15) το τρόπαιο απέναντι στον Μίλωνα.

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-16, 25-19.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Four του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών

Ημιτελικοί

Παναθηναϊκός – Μίλωνας 1-3
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1

Τελικός

Σάββατο 30 Μαρτίου 20:15 Μίλωνας – Ολυμπιακός

 

To άρθρο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Άνετη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ για τους Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button