ΕνημέρωσηΠολιτική

Ποια είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Galaksias Portal News

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (15/3/2024) η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, λόγω της γνωστής υπόθεσης με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποχώρησε από τη μάχη των ευρωεκλογών με μια ανάρτηση στην οποία δηλώνει πως η συνείδησή της δεν της επιτρέπει να συμμετέχει άθελά της στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, ενώ επισημαίνει πως παραμένει «στρατιώτης της παράταξης».

Ποια είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1967 στη Νέα Υόρκη, πρωτότοκη κόρη του καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής Παναγιώτη Ασημακόπουλου, που καταγόταν από την Πύλο της Μεσσηνίας. 

Σπούδασε Οικονομικά στο Bryn Mawr College της πολιτείας της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Νομικά με ειδίκευση στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έλαβε περαιτέρω εξειδίκευση στο London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης στην Ισπανία και στο Institut d’Études Françaises d’Avignon στη Γαλλία.

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και το διεθνές τραπεζικό δίκαιο και εξακολουθεί να είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Με τα κοινά άρχισε να ασχολείται το 2007 όταν και εξελέγη δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 εξελέγη με τη ΝΔ βουλευτής Ιωαννίνων και έγινε η πρώτη γυναίκα βουλευτής που είχε εκλεγεί ποτέ στον νομό. 

Το 2013 ορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και επικεφαλής της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου Ιδεολογίας στο 9ο Συνέδριο του κόμματος.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών. Αρχικά διετέλεσε τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής και έπειτα τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στις 25 Απριλίου του 2019 παραιτήθηκε από βουλευτής λόγω της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές του 2019, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button