Επικαιρότητα

Η μεγάλη αποκάλυψη για την Κνωσό και η κάθοδος Μενδώνη – Galaksias.com

Όλοι είναι υπ’ ατμόν για την κάθοδο της Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού στο Ηράκλειο, όπως αποκάλυψαν το neakriti.gr και η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” στο φύλλο του Σαββάτου 2 Μαρτίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύφθηκε ότι το ανάκτορο της Κνωσού είναι ένα βήμα πλέον πριν από την ένταξη στην UNESCO και τον οριστικό φάκελο που θα κατατεθεί στην έδρα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Παρίσι. Η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr αποκάλυψαν ότι για να επιτευχθεί αυτό η Περιφέρεια Κρήτης συνέβαλε τα μέγιστα με μια μελέτη εξωραϊσμού, αλλά και εκτροπής της κυκλοφορίας Ι.Χ. μπροστά από το ανάκτορο, στον παλιό δρόμο του Ενετικού Υδραγωγείου. Ταυτόχρονα θα γίνουν παρεμβάσεις ριζικές και με τα καταστήματα. 
Για να είμαστε δίκαιοι, δηλαδή, τον οριστικό φάκελο για την ένταξη της Κνωσού στην UNESCO μαζί με άλλα μινωικά ανάκτορα ως σειριακή εγγραφή ωρίμασε η Περιφέρεια Κρήτης. Δηλαδή βοήθησε το υπουργείο να “τρέξει” τις διαδικασίες και να προσπεράσει τα “αγκάθια”, όπως είναι αυτό του δρόμου μπροστά από το ανάκτορο, ο οποίος θα κλείσει οριστικά και σύντομα… Εξάλλου, μέσα στο 2025 θα έρθουν για αυτοψία από την UNESCO και θα πρέπει το υπόβαθρο έξω από το μνημείο να είναι αλλαγμένο στα πρότυπα που λαμβάνονται υπόψη! 

Συναντήσεις και επαφές

Και φυσικά, εκτός από την πανηγυρική ανακοίνωση που θα γίνει για τα σπουδαία νέα από την κ. Μενδώνη και τον κ. Αρναουτάκη, η υπουργός θα έχει επαφή και με άλλους φορείς. Η κ. Μενδώνη φτάνει στις 6 του μήνα και θα μείνει ως τις 8. Θα επισκεφτεί την Κνωσό, τις ανασκαφές Σακελλαράκη στις Αρχάνες, και θα συμμετάσχει στο event του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για την Ημέρα της Γυναίκας την παραμονή αυτής, δηλαδή το βράδυ της 7ης Μαρτίου.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button