Επικαιρότητα

«Στόχος η δυναμική παρουσία της Νέας Αριστεράς» (pics) – Galaksias.com

Η πρώτη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στα Χανιά πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι

Στους στόχους και της προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε χθες το βράδυ σε ομιλία του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

Στην πρώτη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι, παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και Βάλια Βαγιωνάκη.

«Η Νέα Αριστερά, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία εξωστρέφειας, συνάντησης και συζήτησης με τους συμπολίτες μας, για τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε, μέσα από μία αριστερή και προοδευτική σκοπιά. Έχουμε στόχο να ριζώσουμε στην ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την ανάγκη των προοδευτικών πολιτών για μία διαφορετική και προοδευτική πρόταση, για το μέλλον της χώρας. Δε μπορεί το μέλλον την Ελληνικής κοινωνίας να είναι ο μονόδρομος που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση της δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

Προσερχόμενος ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «τεράστιο πολιτικό κενό στη χώρα το οποίο η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να καλύψει». Είπε ότι η κίνηση προετοιμάζεται για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της, χαρακτήρισε κρίσιμες τις Ευρωεκλογές ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος υπογράμμισε πως «τα βήματα που έχουν γίνει είναι και στέρεα και ελπιδοφόρα». Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως «αυτό το καινούριο ταξίδι έχει πάρει το δρόμο του».

Για τη χρονική συγκυρία ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουμε μια κυριαρχία της δεξιάς που φτάνει σε επίπεδα ηγεμονίας που δεν έχει προηγούμενο και για μια άνοδο της κεντροδεξιάς που επιχειρεί να παίξει το ρόλο του αντίβαρου. Για το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι είναι δύσκολο, ωστόσο «γνωρίζουμε ότι έχουμε την ευθύνη συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα». Για δε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είπε ότι «η επιλογή μας δικαιώνεται» ενώ μίλησε για «εκφυλισμό».

 

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στη ΔΕΔΙΣΑ και σύσκεψη με βιοκαλλιεργητές στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button