Επικαιρότητα

Εντυπωσιακή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο – Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο για να την παρακολουθήσει (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με την παρέλαση δημοτικών, γυμνασίων-λυκείων, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Στο τέλος της παρέλασης τις εντυπώσεις έκλεψαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Πλήθος κόσμου για άλλη μια φορά κατέκλυσε το κέντρο για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή παρέλαση στο Ηράκλειο: 

 

 

Ηράκλειο Παρέλαση
Παρέλαση Ηράκλειο
Παρέλαση Ηράκλειο
Παρέλαση Ηράκλειο

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

παρέλαση

 

Παρέλαση 25η Μαρτίου
Παρέλαση 25η Μαρτίου

 

παρέλαση
παρέλαση

Νωρίτερα, στις 8:00 το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο άγαλμα του Δασκαλογιάννη και στις 10:45 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος. Για το μήνυμα της ημέρας μίλησε η κ. Παπαζαχαριάκη Μαριλένα, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η τελετή στο μνημείο-άγαλμα του Δασκαλογιάννη (Πλατεία Δασκαλογιάννη), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου.

Η καθιερωμένη παρέλαση ξεκίνησε στις 12:00 από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, με συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούργια Πόρτα (Καμάρες, εξωτερικά των τειχών – είσοδο Κηποθέατρου «Ν. Καζαντζάκης»).

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button