Κόσμος

Δεν θα διωχθεί ποινικά για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του – Galaksias.com

Δεν θα διωχθεί ποινικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του, μετά από απόφαση ειδικού εισαγγελέα των ΗΠΑ, μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν έλαβε απόρρητες πληροφορίες για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και άλλα θέματα εθνικής ασφάλειας όταν αποχώρησε από την αντιπροεδρία το 2017, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με έκθεση του ειδικού εισαγγελέα των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (8/02).

Τι περιελάμβαναν τα απόρρητα έγγραφα

Τα έγγραφα περιελάμβαναν ένα χειρόγραφο σημείωμα προς τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το 2009, που αντιτίθεται σε μια προγραμματισμένη αύξηση στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με πληροφορίες και συναντήσεις εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Χουρ.

Ο Χουρ βρήκε αρκετούς λόγους για τους οποίους δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Μπάιντεν, με δεδομένο ότι τα «άκρως απόρρητα έγγραφα» που βρέθηκαν στην κατοικία του στο Ντέλαγουερ, ανάγονται στην περίοδο που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, ενώ εντοπίστηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button