Επικαιρότητα

Το μήνυμα του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και ένας μικρός απολογισμός – Galaksias.com

Το μήνυμά στέλνει ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης προς φιλόζωους και μη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου) όπου από φέτος κηρύχθηκε στη χώρα μας και ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, ενώ παράλληλα προχωράει και σε έναν μικρό απολογισμό για όσα έχει κάνει η Διοίκησή του για τη διαχείριση του θέματος.

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας

Η σημερινή ημέρα, λόγω των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων της προηγούμενης περιόδου, προσφέρεται για έναν ακόμη απολογισμό αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή μας.

Στις ουσιαστικές ενέργειες της πρώτης τετραετίας της διοίκησής μας, όπως επί παραδείγματι η έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κυνοκομείου στο αγρόκτημα του Ζυγού, ήρθαν να προστεθούν οι σταθερές συνεργασίες με τους κοινωνικούς εταίρους, το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Αίσωπος», την οργάνωση “Vets in Action”, τον Σύλλογο «Αδεσποτάκια Καβάλας», και, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η καλύτερη δυνατή διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων.

Από τον Ιανουάριο του 2023 έως τις 31 Μαρτίου του 2024, πραγματοποιήθηκαν 235 εμβολιασμοί, 191 περιθάλψεις, 179 στειρώσεις και δεκάδες περισυλλογές σκυλιών και γατιών, ενώ εντός της φετινής χρονιάς θα προμηθευτούμε ειδικό όχημα μεταφοράς ζώων συντροφιάς.

Παράλληλα, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, θα οργανώσουμε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο πάρκο Φαλήρου, με τη συμμετοχή φορέων, συλλογικοτήτων και των συμπολιτών μας που είτε φιλοξενούν είτε προσπαθούν να προστατέψουν τους τετράποδους φίλους μας.

Γνωρίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη περισσότερων μέτρων προστασίας των ζώων, άλλων και των πολιτών μας που έρχονται αντιμέτωποι με τις αγέλες των αδέσποτων σε διάφορα σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Με απόλυτο σεβασμό στη κείμενη νομοθεσία, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φανούμε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα ευστόχως είχε επισημάνει ο Μαχάτμα Γκάντι, ο πολιτισμός μας καθορίζεται και από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τα ζώα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button