ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η McLaren μόλις άλλαξε χέρια και έλυσε τα οικονομικά της προβλήματα – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Bahrain Mumtalakat Holding Company, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου του Μπαχρέιν, ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυξάνοντας το μερίδιό της από το 60% στο 100%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν λίγες σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την McLaren Automotive. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, Paul Walsh, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή “θα μας επιτρέψει περαιτέρω να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση του μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού μας σχεδίου”. Αυτό θα περιλαμβάνει επενδύσεις σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Η McLaren Automotive πιθανότατα διαθέτει πλέον την οικονομική υποστήριξη που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη μελλοντικών μοντέλων και να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της. Η κατασκευάστρια εταιρεία]αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, πουλώντας ορισμένα από τα ιστορικά της οχήματα το 2022 για να χρηματοδοτήσει το υπεραυτοκίνητο Artura. Ένα χρόνο πριν από αυτό, η McLaren πούλησε τα κεντρικά της γραφεία και το εργοστάσιο της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία απέκτησε νέο διευθύνοντα σύμβουλο το 2022 και παρουσίασε το 2023 την 750S, τον διάδοχο της επιτυχημένης 720S. Παρουσίασε επίσης μια ανανεωμένη έκδοση του υπεραυτοκινήτου της στα τέλη του περασμένου έτους, μετατρέποντας το GT σε GTS

Υπάρχουν φήμες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να λανσάρει το νέο της hypercar μέχρι το τέλος του έτους. Η McLaren το “τελειοποιεί” ήδη, το οποίο φέρεται να ενσωματώνει έναν plug-in υβριδικό V8 κινητήρα που θα αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο από ανθρακονήματα και θα διαθέτει τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα ανάρτησης.

Ο CEO της McLaren, παραδέχτηκε ότι τα προηγούμενα μοντέλα ήταν “μη ώριμα προϊόντα”. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα βοηθήσουν να φέρει κεφάλαια και σταθερότητα στην εταιρεία, καθώς εργάζεται για την επέκταση, την προσαρμογή και τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button