Επικαιρότητα

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σήμερα στην Κρήτη – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο – Galaksias.com

Κορύφωση αναμένεται να παρουσιάσει το επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, σήμερα Τρίτη (23/4), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα Δευτέρα (22/4)

Σήμερα Τρίτη (23/4) σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις προβλέπονται αύριο Τρίτη (23/4) στην Κρήτη και από το απόγευμα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στις Κυκλάδες 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 και στη βόρεια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στη νότια Ελλάδα και ως προς τις ελάχιστες στη βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη λόγω των νοτίων καταβατικών ανέμων τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα συνεχιστούν μόνο στη δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη δυτική Στερεά, την Ηπειρο και το βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ηπειρο.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ και στα νότια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στην Εύβοια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-04-2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Από αργά τη νύχτα στα δυτικά αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία γρήγορα θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Θα φτάσει στα δυτικά τους 19 με 21, στα βόρεια τους 22 με 24, στα κεντρικά τους 24 με 26 και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-04-2024

Αρχικά στα δυτικά και αργότερα και στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ωρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη, κυρίως στα νότια, τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός. Τις θερμές ώρες της ημέρας προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button