ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οργή από τους συγγενείς για τις εξαγοράσιμες ποινές – Galaksias Portal News

Δραματικά είναι τα όσα εκτυλίσσονται στην αίθουσα του δικαστηρίου στην δίκη για το Μάτι έπειτα από την ανακοίνωση των ποινών των ενόχων. Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είναι από 3 έτη έως 111 έτη, ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη.

Μάλιστα, το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάθε ένας από τους καταδικασθέντες καλείται να καταβάλλει περίπου 40.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων ενώ εξοργισμένοι από την απόφαση πέταξαν καρέκλες προς τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους έξι ενόχους:

Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 έτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών εκτιτέα τα 5.

Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5.

Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5.

Στον Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5.

Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων

Η ανακοίνωση τόσο της ενοχής μόνο 6 κατηγορουμένων όσο και των ποινών τους προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. Κάποιοι ξέσπασαν σε κλάματα ενώ άλλοι μη μπορώντας να συγκρατήσουν τον θυμό τους για την δικαστική απόφαση πέταξαν καρέκλες προς του κατηγορούμενους.

«Κοιτάξτε με στα μάτια, πού ήσασταν δεν είστε δίπλα μας, όλοι αθώοι; Έχετε χάσει παιδιά; Με κοιτάτε στα μάτια; Ντροπή σε όλους. Ούτε μία συγγνώμη; Έχουμε μείνει άφωνοι όλοι. Στο διάολο, είστε καταραμένοι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη…», φώναζαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Ακροατήριο: Διέλυσαν τα σπίτια μας… το δικαστήριο σας είναι μια προσβολή στους νεκρούς στους ζωντανούς και στην αλήθεια.
Προέδρος: Να περάσετε έξω…
Ακροατήριο: Σας θεωρώ προσωπικά υπεύθυνους για τα χάλια της χώρας. Βγάλτε μας όλους έξω!
Γυναικα: Δεν φοράει παντελόνια κανένας σας. Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες…
Πρόεδρος: Μη διακόπτετε
Γυναίκα: Δεν μπορώ πνίγομαι. Το εγκεφαλικό θα το πάθω τώρα
Άνδρας: 24χρονών παιδί έχασε.. αφήστε την
Προέδρος: Δεν θα διακόπτετε τους συνηγόρους!
Γυναίκα: Πότε να τους βρω να τα πω;

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έχασα ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button