ΕνημέρωσηΠολιτική

Η ΕΠΟ παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης για τις Γυναίκες – Galaksias Portal News

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο της για το γυναικείο ποδόσφαιρο, παρουσία εκπροσώπων των υπερκείμενων υπερεθνικών αρχών (FIFA – UEFA), εκπροσώπων των ελληνικών Εθνικών ομάδων Γυναικών και ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Μηνάς Λυσσάνδρου, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Φύτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παγκόσμια ομοσπονδία εκπροσώπησε ο FIFA representative Λορέντσο Καβαλάρι, ο Europe Director Ελκάμ Μαμάντοφ, το μέλος του FIFA Women’s Football Expert Group, Αν Νόε, ενώ από την UEFA παρέστη η Managing Director of Women’s Football, Ναντίν Κέσλερ.

Από τις Εθνικές ομάδες, εκεί ήταν ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Αλέξανδρος Κατηκαρίδης και η αρχηγός Ελένη Κακαμπούκη, οι διεθνείς Βεατρίκη Σαρρή, Αναστασία Σπυριδωνίδου και Χαρά Δημητρίου, η βοηθός προπονητή Κατερίνα Τσιάπανου και ο κόουτς τερματοφυλάκων Λάμπρος Σπίντζος. Παρών ήταν και ο προπονητής των Εθνικών Νεανίδων/Κορασίδων Γιώργος Παπακώστας.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος απηύθυνε τις ευχαριστίες του στους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, μίλησε για τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα και υπογράμμισε ότι ο γυναικείος αθλητισμός ξεκίνησε στην αρχαία Σπάρτη και θα ήταν παράλογο στην Ελλάδα να μην βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο το γυναικείο ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελκάμ Μαμάντοφ, Europe Regional Director της FIFA, ευχαρίστησε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πρόσκληση και εστίασε στην υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΠΟ για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη σπουδαία ημέρα και να θέσουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου», είπε από την πλευρά της η Ναντίν Κέσλερ, UEFA Managing Director of Womens Football, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Γερμανία και κάτοχος τριών Champions League.

H Αν Νόε, μέλος του FIFA Women’s Football Expert Group, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε με τα στελέχη της ΕΠΟ τα τελευταία δύο χρόνια κι έδωσε τις ευχές της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας.

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, Ελένη Κακαμπούκη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ομάδα και ανέφερε ότι το σημαντικότερο από όλα είναι να γίνεται σωστή δουλειά από τη βάση, δηλαδή από τις μικρές ηλικίες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και προχώρησε στην παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button