ΕνημέρωσηΠολιτική

Πιέσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν «παρατράγουδα»

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται με μεγαλύτερη συνοχή σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο, οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι κάποιοι βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους καθώς οι τοπικές κοινωνίες στους νομούς που εκλέγονται εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικές στο σχετικό νομοθέτημα.

Μετά, μάλιστα, από την απόλυτη στάση της εκκλησίας, τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα ακόμα και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι τοπικές κοινωνίες πιέζονται και πιέζουν τους εκπροσώπους των κομμάτων όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο προβληματισμός δεν έχει γίνει ακόμα πρόβλημα, τονίζοντας ωστόσο ότι όλο το επόμενο διάστημα όλες οι ενστάσεις και τα ανοικτά θέματα θα πρέπει να συζητηθούν, προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα όταν φτάσει η ώρα της κρίσης.

Μεταξύ αυτών που εμφανίζονται να έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους είναι ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης , ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης. Ο τελευταίος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχει δει το νομοσχέδιο» και επισήμανε ότι «θα περιμένει να δει πως θα προστατεύεται το δικαίωμα του παιδιού και μετά θα αποφασίσει».

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει για το νομοσχέδιο πως «εάν προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει».

Ο Σωκράτης Φάμελλος όταν ερωτήθηκε στον ΣΚΑΪ για το αν υπάρχει αλλαγή στάσης απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να σας πω οτιδήποτε, γιατί βγήκε χθες το βράδυ, το καταλαβαίνετε. Θέλω να πω πως η κυβέρνηση μας ταλαιπώρησε ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να το δημοσιοποιήσει».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι σοβαρό πρόβλημα κοινοβουλευτικής τάξης το γεγονός πως ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο «αντ’ αυτού», όπως τον χαρακτήρισε, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα περί κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν μπερδέψει τις γραμμές, καθώς οι ερμηνείες είναι διαφορετικές. Ο Χάρης Μαμουλάκης στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Κομματική πειθαρχία ή μη εφαρμόζεται αφού δούμε ένα νομοσχέδιο. Νομίζω ότι έγινε μια παρερμηνεία στην τοποθέτηση τότε του προέδρου».

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο OPEN, τόνισε σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Από πλευράς μας το αντιμετωπίζουμε ως ένα νομικό ζήτημα το οποίο έρχεται να επιλύσει θέματα στην πραγματική ζωή και βεβαίως να υπερασπιστεί, πρωτίστως, τα δικαιώματα του παιδιού».

To άρθρο Πιέσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν «παρατράγουδα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button