Επικαιρότητα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας – Galaksias.com

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που παρακολούθησε το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε μεταξύ αλλων ότι η Φλόγα που γεννιέται στην γη της Ηλείας διατρέχει την Αιτωλοακαρνανία και φτάνει στην Αχαΐα, αναδεικνύοντας έναν ισχυρό συμβολισμό για το «δέσιμο» αυτών τριών γεωγραφικών ενοτήτων, που συνθέτουν τη Δυτική Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, παρευρέθηκε στην τελετή που έγινε έξω από τη γενέτειρα οικία του εθνικού ποιητή  και στιχουργού του Ολυμπιακού Ύμνου, Κωστή Παλαμά, όπου σήμερα στεγάζεται η ομώνυμη «Στέγη Γραμμάτων». Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδίκησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και πέτυχε, την αναβίωση της στάσης στο εν λόγω σημείο, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ως απόδοση φόρου τιμής στο μεγάλο μας ποιητή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπονάνος, καλωσορίζοντας την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου, επεσήμανε τους υψηλούς συμβολισμούς που προκύπτουν και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η συμβολική αυτή στάση, αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στο υπέρτατο σύμβολο των ιδεών, την Ολυμπιακή Φλόγα και των εμπνευσμένων στίχων των αξιών που ο Κωστής Παλαμάς αποτύπωσε στο χαρτί». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώνονται στο Παρίσι, από τον αδελφό γαλλικό λαό θα στεφθούν από επιτυχία και θα συμβάλλουν στο μετριασμό των διεθνών εντάσεων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς για πρώτη φορά φέτος η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του Ιδρύματος (Κτίριο Διοίκησης).

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα, Τουρισμού Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος παρευρέθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η οποία συνδυάστηκε με την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button