Επικαιρότητα

Εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου στον Βόλο – Εντολή στην αστυνομία για έρευνα

Ο μέχρι πριν δύο 24ωρα δημοτικός σύμβουλος του Α. Μπέου και πρόεδρος του Συνδέσμου Απορριμμάτων Βασίλης Ζαχείλας, μπορεί να μην εντοπίστηκε από την αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, μετά την απρόκλητη επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ κ. Κώστα Γαργάλα, ωστόσο χθες η Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του κ. Γαργάλα διαπράχθηκαν την Παρασκευή δύο αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και παρεμπόδιση συνεδρίασης δημοτικού συλλογικού οργάνου. Στο μεταξύ για όσα συνέβησαν στη ΔΕΥΑΜΒ μαρτυρική κατάθεση έχει δώσει από την προηγούμενη Παρασκευή, αμέσως μετά τα γεγονότα, ο βασικός μάρτυρας κ. Λημνιός. Χθες κατέθεσε μήνυση και ο κ. Γαργάλας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργ. Κοπάνας, ο δεν ειδοποίησε την αστυνομία μετά την επίθεση του μπόντι μπίλντερ Βασίλη Ζαχεόλα, ο οποίος φορούσε μάσκα και έτσι διευκόλυνε τη φυγή του, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του κ. Λημνιού.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει η επίθεση στον κ. Γαργάλα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΜΒ ήταν ο Χ. Στεφόπουλος (δημοτικός σύμβουλο με τον Α. Μπέο και σύμβουλος στην ΔΕΥΑΜΒ) ο οποίος συνομιλούσε με τον Καλόγηρο (διοικητικό σύμβουλο ΔΕΥΑΜΒ, εκπρόσωπο ενός εκ των σωματείων των εργαζομένων).

Κάθονταν στις πρώτες θέσεις που συναντά όποιος εισέρχεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ.
Αμέσως μετά την είσοδο των κ. Γαργάλα και Λημνιού και οι δύο προαναφερόμενοι βγήκαν έξω από την αίθουσα.

«Πήγαμε στο βάθος της μακρόστενης αίθουσας και είχαμε συνομιλία με την πρακτικογράφο, υπάλληλο κα Έλενα Καραπάνου.

Σχεδόν 2 λεπτά μετά την επαφή μας με την υπάλληλο, εισήλθε στην αίθουσα ο κουκουλοφόρος ο οποίος αρχικά κάθισε σε πάγκο -τραπέζι με αδιάφορη πρόθεση, χωρίς να κοιτάζει προς εμάς. Είχε απέναντι του την στρογγυλή τράπεζα όπου σε λίγα λεπτά θα γινόταν η συνεδρίαση του ΔΣ Εκτός από την αποκριάτικη κουκούλα- περούκα, φορούσε χοντρό μπουφάν, φόρμα εργασίας και αθλητικά παπούτσια.

Σκέφτηκα ότι πρόκειται για φάρσα από δημότη που πιθανά ήρθε να διαμαρτυρηθεί για κάποιο λόγο.
Πριν ακόμα επανέλθουμε στην υπογραφή των πρακτικών, σηκώθηκε και τρέχοντας με ανοιχτό το αριστερό χέρι χτύπησε στο κεφάλι τον Κώστα Γαργάλα και αμέσως στράφηκε και έτρεξε προς την πόρτα. Ο Κώστας Γαργάλας, ο οποίος είχε προλάβει να μετακινηθεί όσο έπρεπε για να αποφύγει θανατηφόρο χτύπημα, είχε γονατίσει και παρέπεε αλλά εγώ αποφάσισα να τον κυνηγήσω. Μου ξέφυγε μια φορά χτυπώντας το χέρι μου και πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, η οποία έκλεισε μπροστά μου και με καθυστέρησε.

Άνοιξα και φώναξα βοήθεια χωρίς να προσέξω ποιοι και πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στον προθάλαμο.
Πρόλαβα τον τραμπούκο στην αρχή ανόδου στη σκάλα προς τον 4ο όροφο και του έπιασα το κάτω μέρος του αριστερού ποδιού από την άκρη της φόρμας. Γύρισε και ήδη είχε απέναντι του εκτός από μένα και κάποιους άλλους. Έφερε το δεξί του χέρι στη μέση, ανοίγοντας το μπουφάν, πράξη που κατάλαβα ότι θα έβγαζε όπλο.

Τον κλώτσησα στο δεξί πόδι και έπεσε στις σκάλες. Ενώ εγώ τον κρατούσα, κάποιος του έβγαλε την κουκούλα. Ήταν ο Κώστας Γαργάλας, που τελικά ήρθε πίσω μου.

Βρέθηκαν εκεί επίσης ο κος Μαλαματίνης και κάποιοι πολίτες που ήρθαν να βοηθήσουν στη σύλληψη του. Επίσης βγήκε από το γραφείο του ό κος Κοπάνας και είδε τον τραμπούκο αφού του είχε ήδη αφαιρεθεί η κουκούλα. Ο κουκουλοφόρος ήταν ο Β. Ζαχείλας, δημοτικός σύμβουλος του Μπέου, πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, αθλητής body builder.

Γύρισα να βοηθήσω τον Κ. Γαργάλα, ο οποίος ήταν αιμόφυρτος .. Του δώσαμε νερό και τον βάλαμε να καθίσει. Είχε κληθεί ασθενοφόρο και μέχρι να έρθει ενημέρωσα κάποιους δημοσιογράφους. Πριν εισέλθω στο ασθενοφόρο μαζί με τον τραυματία, φώναξα στους παρευρισκόμενους να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αφού σιγουρεύτηκα για την παραλαβή του Κ.Γαργαλα από τους γιατρούς στα επείγοντα, βγήκα έξω και έμαθα ότι ο Ζαχείλας είχε διαφύγει.

Με κάποια καθυστέρηση εξ αιτίας ενημέρωσης των παρόντων πήγα στην Αστυνομική Διεύθυνση για να δώσω μαρτυρική κατάθεση και με πρόθεση να υποβάλλω μήνυση για ηθική αυτουργία κατά του Μπέου, ο οποίος έχει από έδρας, με την ιδιότητα του δημάρχου απειλήσει επανειλημμένα τόσο τον Κώστα Γαργάλα όσο κι εμένα ότι θα φάμε ξύλο. Εκεί διαπίστωσα ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί επίσημα και δεν πήγε στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ.

Από εμένα, εκείνη τη στιγμή που ήμουν στην Αστυνομία -2 ,5ώρες μετα-ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η κυρία Καραπάνου να μεταβεί εκεί για να παραδώσει την κουκούλα, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα.
Προφανώς ο κος Κοπάνας δεν ειδοποίησε την Αστυνομία για όσα έγιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων της υπηρεσίας που προΐσταται πολιτικά και που οδήγησαν στην αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης.

Ο κος Κοπάνας ως δικηγόρος και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, γνώριζε ότι έπρεπε αμέσως να καλέσει την Αστυνομία. Δεν το έπραξε και έτσι διευκόλυνε τη φυγή Ζαχείλα», σύμφωνα με την περιγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Λημνιού.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button