Επικαιρότητα

Η Τουρκία ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! – Galaksias.com

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 346 βουλευτές, 287 αποδέχθηκαν, 55 απέρριψαν και σημειώθηκαν τέσσερις αποχές

Οι συζητήσεις σχετικά με την πρόταση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έγιναν δεκτές στη Γενική Συνέλευση της  Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Μετά από συνεδρίαση διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών, οι ομάδες του Κόμματος AK, του MHP και του CHP ψήφισαν “ναι” στην πρόταση, ενώ η ομάδα του κόμματος IYI ψήφισε “όχι”. Στην ομάδα Saadet, τα μέλη του κόμματος Saadet ψήφισαν “όχι” και τα μέλη του κόμματος Μέλλον ψήφισαν “ναι”.

Στην ψηφοφορία σύμφωνα με το newpost.gr συμμετείχαν 346 βουλευτές, 287 αποδέχθηκαν, 55 απέρριψαν και σημειώθηκαν τέσσερις αποχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος IYI Kürşad Zorlu τόνισε ότι η Σουηδία δεν έχει σημειώσει καμία σοβαρή πρόοδο και δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής τους τρομοκράτες που ζητήθηκαν, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας του κόμματος IYI Koray Aydın δήλωσε: “Η υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χωρίς την επίτευξη συγκεκριμένων κερδών θα παρασύρει τη χώρα μας σε ένα ανεπανόρθωτο δίλημμα εξωτερικής πολιτικής”. Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Mustafa Kaya από την Ομάδα του Κόμματος Felicity δήλωσε: “Η είσοδος της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι τα βήματα του δεύτερου Ψυχρού Πολέμου που θα κάψει την Ευρώπη”.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button