ΑθλητικάΕνημέρωση

Σαν σήμερα η σπουδαία πρόκριση στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών – Galaksias Portal News

Ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα στις 28/04/1071 κέρδισε 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα, ανατρέποντας το 4-1 του πρώτου αγώνα, με το «τριφύλλι» να προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός στις 28 Απριλίου του 1971 έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του, καθώς οι «πράσινοι» στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με το επιβλητικό 3-0 σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 4-1 στο Βελιγράδι, με το σύνολο του Φέρεντς Πούσκας να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα ο Αντωνιάδης «άνοιξε» το σκορ, με τον ίδιο παίκτη στο 55΄να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Η επική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 63΄με τον Αριστείδη Καμάρα να κάνει το 3-0, σκορ που έμεινε έως το τέλος του παιχνιδιού.

Το 3-0 και η πρόκριση είχαν ως αποτέλεσμα τα πανηγύρια από τους φίλους του Παναθηναϊκού να είναι πολύ μεγάλα, αφού το «τριφύλλι» κατάφερε να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε Ευρωπαϊκό τελικό, ένα κατόρθωμα σπουδαίο και που παράλληλα έγινε σε μια εποχή που στη χώρα μας δεν υπήρχαν υποδομές και μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα.

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου (90′), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος (54′).

Ερυθρός Αστέρας (Μίλιανιτς): Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.

Στον τελικό της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο «Γουέμπλεϊ» τον πανίσχυρο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, με τους «πράσινους» παρά την σπουδαία τους προσπάθεια να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 2-0 και να καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση, μια επίδοση που μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.

 

 

 

To άρθρο Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η σπουδαία πρόκριση στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button