ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Αγκάλιασαν» το πρωτάθλημα οι θριαμβευτές του Youth League, με 3-0 νίκησε ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ – Galaksias Portal News

Μετά το Youth League, οι Νέοι του Ολυμπιακού είναι μία ανάσα και από το πρωτάθλημα Ελλάδας! Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 την ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει το «στέμμα» της, αφού την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχανε βαθμούς από τον Άρη (3-3) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Πλέον η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους τρεις βαθμούς με τον Ολυμπιακό να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη με αντίπαλο τη Λαμία εκτός έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, με πολλά μικρά παιδιά από συνεργαζόμενες ακαδημίες. Με την εμφάνιση παικτών της πρώτης ομάδας, του Μασούρα και του Τζολάκη, έγινε… χαμός για αυτόγραφα και selfies. Όμως αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι τα πιτσιρίκια «εντόπισαν» και παίκτες της Κ19 που δεν αγωνίζονταν λόγω τραυματισμών και πήραν και από αυτούς αυτόγραφα, όπως από τον Δαρβίρα και τον Πλειώνη.

Στον αγώνα, η ΑΕΚ έδειχνε απόλυτα διαβασμένη και έτοιμη για την έκπληξη, όμως τα πάντα ανατράπηκαν στο 30’. Μία φορά αδράνησε η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και ο Χαραλαμπόγλου πρόλαβε την έξοδο του Μαρίνη ο οποίος τον ανέτρεψε. Φάουλ εκτός περιοχής, αλλά και (σωστή) κόκκινη κάρτα για τον γκολκίπερ της Ένωσης. Πολύ σύντομα (35΄) ο Φάνης Μπακούλας άνοιξε το σκορ από πάσα του Χαραλαμπόγλου, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο πλέον κομβικό σημείο (45+2΄) και «καθάρισε» το ματς.

Φυσικά σύσσωμη η «πιάτσα» των agents βρέθηκε στο Ρέντη, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Αποστολόπουλος με scout από το εξωτερικό, ο Άγγελος Βεϊζη, ο Πάνος Φριτζάλας, ο Γιάννης Καβουριάδης, ο Γιάννης Καζάκης και άλλοι. Επίσης διακρίναμε τον προπονητή της ΑΕΚ Β΄, Νίκο Κούστα και φυσικά σύσσωμο το επιτελείο των ακαδημιών των δύο συλλόγων με Ζοζέ Ανιγκό, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ηλία Κυριακίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Τανούλης, Αλαφάκης (82′ Παναγάκος), Πρεκατές, Δάμα (59′ Κουτσογούλας), Λιατσικούρας (74′ Λώλης), Μπακούλας, Πνευμονίδης (74′ Λίγδας), Καρανάτσιος (59′ Τουφάκης), Χαραλαμπόγλου.

ΑΕΚ (Γ. Καραχάλιος): Μαρίνης, Χατζηνικολάου (57′ Ελέζι), Χριστακόπουλος, Βαλκάνης, Αντωνόπουλος, Σβίγκος, Κολιμάτσης, Μαρούτσης (74′ Βασίλας), Γιαννούλης (25′ Πανορμίτης), Γεωργέας (74′ Κρουσελνίτσκι), Κοντορούχας.

Show Σταυρόπουλου και γκέλα-σοκ για τον ΠΑΟΚ

Στο γήπεδο του Φιλύρου ο Άρης μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και του στέρησε τις τελευταίες ελπίδες για τίτλο. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ισοφαρίσει 3-3 στις καθυστερήσεις και να πάρει έναν βαθμό, ο οποίος όμως δεν αρκεί για να καλυφθεί η διαφορά από τον Ολυμπιακό. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αρίστος Σταυρόπουλος με ένα γκολ και δύο ασίστ για τους «κίτρινους».

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με διαφορά τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και ένα ματς λιγότερο. Συνεπώς, οι υπόλοιπες αγωνιστικές έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, παρότι στις 12 Μαΐου υπάρχει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στη Σουρωτή. Ο Ολυμπιακός θα παίξει ακόμα με Λαμία (Μεγάλη Πέμπτη), Κηφισιά και Παναιτωλικό.

Το «πενταρέ» του Τηλαβερίδη

Στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην Ιστορία του στα πρωταθλήματα υποδομών πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, διασύροντας 8-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ρεκόρ έγραψε ο Ξανθιώτης στράικερ Γιώργος Τηλαβερίδης με πέντε γκολ (!) και είναι ο μοναδικός γεννηθείς το 2006 που φτάνει διψήφιο αριθμό στην εφετινή Super League Κ19. Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος που σκόράρει πέντε φορές στο ίδιο ματς, μετά τον Μιχάλη Παυλή της ΑΕΚ τη σεζόν 2008/09 και το Νίκο Βέργο του Ολυμπιακού το 2012/13. Η λέξη «εγκατάλειψη» είναι, δυστυχώς, αυτή που χαρακτηρίζει τις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα, της ομάδας που το 2022 ήταν 4η θέση στην Κ19 και το 2023 στην 8η…

* Στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς και δείχνει να κλείνει με θετικό πρόσημο τη σεζόν. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Πέτρος Στοϊλας χρησιμοποίησε παιδιά μικρότερης ηλικίας και μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι ένας γεννηθείς του 2008, ο αριστερός μπακ Βασιλάκος που έκανε ντεμπούτο, βρέθηκε αρκετές φορές αντίπαλος στο 1 vs 1 με τον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερό του, Ζώνιο (2003). Επίσης, οι τρεις σκόρερ των νικητών είναι γεννηθέντες το 2006, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και δύο παιδιά του 2007. Αντίθετα η Κηφισιά είχε μόνο δύο παίκτες του 2006 και όλοι οι άλλοι ήταν μεγαλύτεροι.

* Πολύ δυνατό ματς στο Κορωπί ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό υπό το βλέμμα των Φατίχ Τερίμ, Γιάννη Παπαδημητρίου που είδαν τον Οδυσσέα Λάζαρη να «ξεκλειδώνει» για ακόμα μία φορά την αντίπαλη άμυνα με ένα προσωπικό γκολ στο 65΄. Ο ανεβασμένος Νότας πέτυχε το 2-0 ενώ μείωσε στο τέλος ο Σωτήρης Κοντούρης, ένα super project του Αγρινίου. Γενικά ο Παναιτωλικός έχει πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1

(65΄ Λάζαρης, 72΄ Νότας – 88΄ Κοντούρης)

Πανσερραϊκός – Κηφισιά 3-0

(2΄ Τόλιος, Κοσμίδης, Ματσικόπουλος)

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρ. 1-8

(68΄ Μαλάι – 3΄ Μπάτσι, 4΄,13΄,35΄,75΄,77΄

Τηλαβερίδης, 43΄ Κάλα, 53΄ Σαβούρδος)

Άρης – ΠΑΟΚ 3-3

(37΄ Σταυρόπουλος, 65΄ Παπακωνσταντίνου, 84΄

Αλμύρας – 71΄ Καλαϊτσίδης, 76΄ Αδάμ, 90+5΄ Μύθου)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

(35΄ Μπακούλας, 45+3΄,69΄πεν. Χαραλαμπόγλου)

Βόλος – Ατρόμητος 3-2

(25΄ Λυκουρίνος, 49΄ Αποστόλου, 57΄

Νταϊλάνι – 33΄ Πιζάνιας, 85΄ Τσαγγάρης)

ΟΦΗ – Λαμία Ανβλ.

H Βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

Ολυμπιακός 55 -22αγ.

ΠΑΟΚ 52 -23αγ.

ΑΕΚ 50

Αστέρας Τρίπ. 47

Παναθηναϊκός 44

ΟΦΗ 38 -23αγ.

Παναιτωλικός 31

Βόλος 30

Άρης 26

ΠΑΣ Γιάννινα 23

Ατρόμητος 20

Πανσερραϊκός 19

Κηφισιά 18

Λαμία 11 -22αγ.

Οι πρώτοι σκόρερ

18 γκολ: Λάζαρης (Παναθηναϊκός)

17 γκολ: Χαραλαμπόγλου (Ολυμπιακός)

13 γκολ: Αλμύρας (Άρης)

12 γκολ: Φλώκος (Κηφισιά)

Τηλαβερίδης (Αστέρας Τρ.)

Νταϊλάνι (Βόλος)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button