Επικαιρότητα

Στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα σήμερα ο Ολυμπιακός – Galaksias.com

 

Μετά την… κουραστική «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague, o Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, επιστρέφουν στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, για την 17η αγωνιστική, κατά την οποία αντιμετωπίζουν ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν προς όφελός τους… την κόπωση των αντιπάλων τους.

Από δύο διαδοχικές ήττες στην Basket League, από Περιστέρι και Λαύριο, προέρχεται ο Προμηθέας και θέλει ν’ αντιδράσει  σήμερα  (4/2, 17:15) κόντρα στον Ολυμπιακό. Την τελευταία νίκη τους οι Αχαιοί στο ελληνικό πρωτάθλημα την πέτυχαν στις 13 Ιανουαρίου, όταν πέρασαν νικηφόρα από το Μαρούσι, για την 14η αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά, όμως προέρχεται από δύο νίκες στη «διαβολοβδομάδα», με Άλμπα Βερολίνου εντός και Μπάγερν στο Μόναχο παρά τις απουσίες των τραυματιών Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ, δείχνοντας σημάδια άμεσης προσαρμοστικότητας. 

Το 3ο στον βαθμολογικό πίνακα, Περιστέρι, αγωνίζεται στη Θεσσαλία, απέναντι στην Καρδίτσα (4/2, 20:15). Η ΑΕΚ είπε «στοπ» στο νικηφόρο σερί της Καρδίτσας (4-0) κατά την προηγούμενη αγωνιστική, με τους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Το Περιστέρι βρίσκεται στο +5 και προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες. Την τελευταία φορά που ηττήθηκαν οι «κυανοκίτρινοι» ήταν στις 7 Ιανουαρίου, στο ΟΑΚΑ (90-75) από τον Παναθηναϊκό, για την 13η αγωνιστική της Basket League. 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Δευτέρα (5/2, 17:15) τον Άρη, στο ΟΑΚΑ. H ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά την ήττα της στην Καρδίτσα για την 14η αγωνιστική, πέτυχε δύο νίκες με ΑΕΚ και Κολοσσό και στο Μαρούσι θα μεταβεί κάνοντας… σχέδια για μια 3η διαδοχική νίκη. Επιπρόσθετα, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη προέρχονται και από μεγάλη εκτός έδρας νίκη (66-86) στο Ουλμ, για το EuroCup. Όμως, οι «πράσινοι» έχουν βρει χημεία και ρυθμό και αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα είναι το φαβορί.    

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League «πέφτει» αύριο  (5/2, 20:15), στο κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου το Μαρούσι φιλοξενεί το Λαύριο, σε μία αμφίρροπη -όπως αναμένεται- «μάχη». Οι δύο ομάδες μοιράζονται θέση και βαθμούς, καθώς αμφότερες έχουν ρεκόρ 5-11. Η μεγάλη νίκη του Λαυρίου επί του Προμηθέα Πατρών κατά την 16η αγωνιστική, αλλά και το γεγονός πως διεκδίκησε στην παράταση τη νίκη επί του ΠΑΟΚ για την 15η αγωνιστική (ηττήθηκε εν τέλει στις λεπτομέρειες) δείχνει πως το Λαύριο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το Μαρούσι, στον αντίποδα προέρχεται από ήττα, με 95-72 από το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, καθώς πήρε το τελευταίο ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (79-85), για την 13η αγωνιστική της Basket League. 

Σε αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών/Basket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ/BASKET LEAGUE 
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3-5/2/2024)

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου
Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ   103-80
ΠΑΟΚ-Απόλλων Π.    85-70

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 
Τόφαλος     17:15  Προμηθέας Π.-Ολυμπιακός   Συμεωνίδης-Τζιοπάνος-Ξενικάκης (Πίγκας)
Μπουρούσης  20:15  Καρδίτσα-Περιστέρι        Τσαρούχα-Μαρινάκης-Μηλαπίδης (Μανασής)

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου
ΟΑΚΑ      17:15  Παναθηναϊκός-Άρης    Τσολάκος-Θεονάς-Τεφτίκης (Διμπινούδης)
Αγ. Θωμά  20:15  Μαρούσι-Λαύριο       Παπαπέτρου-Αγραφιώτης-Κατραχούρας (Παυλόπουλος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
   ΟΜΑΔΑ           Β.  ΑΓ. 
   Παναθηναϊκός    32  16  
   Ολυμπιακός      30  16  
   Περιστέρι       26  16  
   Προμηθέας       25  16  
   Άρης            25  16  
   ΠΑΟΚ            25  17  
   Κολοσσός        24  17  
   ΑΕΚ             24  17  
   Mαρούσι         21  16  
   Καρδίτσα        21  16  
   Λαύριο          21  16  
   Απόλλων Π.      20  17  

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button