Κόσμος

Συμμορίες ενόπλων επιτέθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη – Galaksias.com

Συμμορίες ενόπλων, που ήδη ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του Πορτ-ο-Πρενς, της πρωτεύουσας της Αϊτής, επιτέθηκαν την Τετάρτη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπως ανέφερε ο διευθυντής της, σε μια νέα ένδειξη κλιμάκωσης της βίας σε αυτήν την πάμφτωχη χώρα της Καραϊβικής.

«Μου ανέφεραν ότι οι γκάνγκστερ κλέβουν τα έπιπλα του ιδρύματος. Άρπαξαν επίσης τη γεννήτρια του κτιρίου. Ενημέρωσα την αστυνομία και ζήτησα την ταχεία επέμβασή της», είπε ο Ντανγκελό Νεάρ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε σπάνια έγγραφα, ηλικίας άνω των 200 ετών, που είναι σημαντικά για την κληρονομιά μας και κινδυνεύουν να καούν ή να καταστραφούν από τους ληστές», πρόσθεσε ο διευθυντής του ιδρύματος.

Τις προηγούμενες ημέρες επικρατούσε σχετική ηρεμία στην πόλη, όμως τη Δευτέρα οι συμμορίες ξανάρχισαν τις επιθέσεις τους σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Την περασμένη εβδομάδα λεηλάτησαν την έδρα της Εθνικής Σχολής Τεχνών και της Ανωτάτης Σχολής, δύο πανεπιστημίων της πόλης.

Εδώ και δεκαετίες η Αϊτή σπαράσσεται από τη βία των συμμοριών, την πολιτική αστάθεια, τις φυσικές καταστροφές και τη φτώχεια. Στα τέλη Φεβρουαρίου, ισχυρές συμμορίες συνασπίστηκαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, φυλακές, το αεροδρόμιο και το λιμάνι, βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι παραιτείται και θα παραδώσει την εξουσία σε ένα μεταβατικό συμβούλιο, το οποίο όμως δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button