Επικαιρότητα

Η ακρίβεια «θηλιά» και για τους κατοίκους της υπαίθρου – «Η πολιτεία μας ξέχασε», δηλώνουν όλο απόγνωση (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Η ακρίβεια «θηλιά» και για τους κατοίκους της υπαίθρου – «Η πολιτεία μας ξέχασε», δηλώνουν όλο απόγνωση (vid)

Το ίδιο δύσκολα και ακόμα χειρότερα από τις μεγαλουπόλεις είναι τα πράγματα στα χωριά δηλώνουν οι πολίτες αφού νιώθουν παραπεταμένοι από την Κυβέρνηση

  • Μεγάλα τα βάρη για τις οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων

Σε αναβρασμό είναι οι κάτοικοι της υπαίθρου του Ηρακλείου, με την ακρίβεια να έχει φτάσει στα ύψη και να πνίγει τους ανθρώπους. Η ιδέα της αποκέντρωσης εκλείπει λόγω της απουσίας υποδομών υγείας, παιδείας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το ίδιο δύσκολα και ακόμα χειρότερα από τις μεγαλουπόλεις είναι τα πράγματα στα χωριά δηλώνουν οι πολίτες αφού νιώθουν παραπεταμένοι από την Κυβέρνηση.

Ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, το κόστος παραγωγής έχει σημειώσει τεράστια αύξηση. Το κόστος των βασικών ζωοτροφικών προϊόντων, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού κόστους παραγωγής κρέατος και γάλακτος, έχει αυξηθεί ραγδαία και σε συνδυασμό με την αύξηση της ενέργειας δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην παραγωγή.

Provata
Φωτογραφία unsplash

Ταυτόχρονα οι ανάγκες των ηλικιωμένων δεν καλύπτονται εύκολα στην ύπαιθρο, σε αντίθεση με τις μεγαλουπόλεις όπου διαθέτουν όλες τις απαραίτητες παροχές εις διπλούν. Δεν θέλουμε να ερημώσουν τα χωριά μας, βοηθήστε μας να τα κρατήσουμε ζωντανά, δηλώνουν.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button