ΕνημέρωσηΟικονομία

Τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο – Galaksias Portal News

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού από την Noval Property στο εμπορικό πάρκο Mare West, στην Κόρινθο, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων της.

Η κάλυψη μέρους των κοινόχρηστων αναγκών του εμπορικού πάρκου της Κορίνθου σε ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net Metering) αποτελεί βασική προτεραιότητα της επένδυσης.

Η επένδυση, που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 200kW σε στέγαστρα τα οποία βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, προάγει τη βελτίωση του αποτυπώματος άνθρακα του κτηρίου μέσω της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η μείωση της κοινόχρηστης δαπάνης που αφορά στην ενέργεια και επιβαρύνει του μισθωτές, και ενισχύεται το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από ανανεώσιμες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mare West αποτελεί το πρώτο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα πιστοποιημένο με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική βαθμονόμηση BREEAM In-Use Commercial v6.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται η χρήση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η βέλτιστη διαχείριση απορριμμάτων, η εξοικονόμηση πόσιμου νερού, καθώς και η ενίσχυση των ποιοτικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν τα επίπεδα υγείας τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών κατά τη λειτουργία του.

Με αφορμή την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, ο κ. Γιώργος Καραπαναγιώτης, Chief Risk and Compliance Officer δήλωσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί για την εταιρεία μας μια δυναμική διαδικασία κατά την οποία επιδιώκουμε τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργείας μας και τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτηρίων του χαρτοφυλακίου μας σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές.

Ήδη το 22% του χαρτοφυλακίου μας αποτελείται από κτήρια πιστοποιημένα κατά LEED ή BREEAM, ποσοστό το όποιο θα αυξηθεί καθώς τα έργα τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη αφορούν σύγχρονα, βιοκλιματικά κτήρια τα οποία θα λειτουργούν βάσει υψηλών προδιαγραφών ενεργειακής απόδοσης και αναμένεται να λάβουν διεθνείς πιστοποιήσεις ως προς την κατασκευή και λειτουργία τους».

To άρθρο Noval Property: Τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button