ΕνημέρωσηΠολιτική

Πότε έρχεται το μικρό ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ; – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Skoda σκοπεύει να λανσάρει έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, και το πιο προσιτό από αυτά θα είναι το Epiq με τιμή εκκίνησης τα 25.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφημισμένο ως “μικρό αλλά επικό”, το entry-level EV της μάρκας θα είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα υιοθετήσουν τη φρέσκια σχεδιαστική γλώσσα “Modern Solid” και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία εντός του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος περίπου 4,1 μέτρα το μικρομεσαίο Skoda Epiq θα πατάει πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα EV, πιθανότατα την MEB Entry που έχει ήδη ανακοινώσει το Volkswagen Group. Η αρχιτεκτονική αυτή έχει ήδη προηγηθεί από τον γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων με το περσινό concept ID.2all.

Η πλατφόρμα MEB Entry προορίζεται για EVs με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ η κανονική MEB που χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο Enyaq έχει κίνηση στους πίσω τροχούς. Μένει να δούμε αν τα μοντέλα MEB Entry θα αποκτήσουν κάποια στιγμή διάταξη με ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες.

Το Epiq λοιπόν θα έχει μήκος 4.1μ. αλλά μεγάλο χώρο αποσκευών που θα φτάνει τα 490λτ. ενώ η αυτονομία που θα προσφέρει με μία φόρτιση θα φτάνει τα 400χλμ.

Η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid σύμφωνα με την ορολογία μάρκετινγκ της Skoda θα σκληρύνει την εμφάνιση των μελλοντικών μοντέλων. Για αυτό και το Epiq έχει πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών και άβαφα τμήματα των πίσω προφυλακτήρων. Παρατηρούμε επίσης ένα ζευγάρι ράγες οροφής, ένα φωτιζόμενο πίσω σήμα και λεπτά φώτα και στα δύο άκρα. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο μπροστινό φτερό και όχι στο πίσω μέρος όπως συμβαίνει με το Enyaq ενώ μια διακοπτόμενη φωτεινή μπάρα διατρέχει τη φαρδιά μάσκα.

Πριν από την άφιξη του Epiq το 2025, το μεγαλύτερο crossover Elroq θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2024. Σε αυτά τα δύο μοντέλα σταδιακά θα προστεθούν μέχρι το 2026 τα επόμενης γενιάς Enyaq και Enyaq Coupe. Ένα station wagon με αμιγώς ηλεκτρική μορφή  θα έρθει επίσης, μαζί με ένα μεγάλο SUV που προαναγγέλλεται από το Vision 7S.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button