Επικαιρότητα

Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή – Galaksias.com

Πρώτη στάση τους ήταν στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου», όπου τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους 47 μαθητές της δομής και τους δασκάλους τους.

Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στην αίθουσα ψηφιακού παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού, ενώ τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και προσέφεραν πασχαλινά δώρα, δικές τους δημιουργίες.

«Θέλω, Μακαριώτατε, να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για το σπουδαίο κοινωνικό σας έργο, επισκεπτόμενος σήμερα τρεις δομές οι οποίες βρίσκονται υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής.

Και καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, νομίζω ότι τα λόγια σας, ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αγάπη και με σεβασμό, αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ.

Και θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή. Και ότι προσβλέπουμε ακριβώς σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, το οποίο έρχεται και συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγάπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Και στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες σας, κληρικούς και λαϊκούς, τους χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι συνεπικουρούν αυτό το πολύ πλούσιο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Και καθώς, όπως είπα, πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, ημέρες περισυλλογής αλλά και ημέρες που όλοι μας μπορούμε να αναρωτηθούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε κυρίως αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Οπότε με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να τονίσω ότι εδώ όλοι όσοι εργάζονται καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να συμπαρασταθούν στα παιδάκια μας εκείνα και στις οικογένειές τους με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

«Ήρθε σήμερα ο Πρωθυπουργός μας να σας δει, να του πείτε ότι είστε καλά και ότι τώρα που θα κλείσει το σχολείο και θα γιορτάσουμε το Πάσχα όλοι μαζί, θα γίνετε πιο καλά παιδιά κι έτσι θα ξαναρθείτε πάλι για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γίνεται μία καλή προσπάθεια, οι γονείς είναι αρκετά ευχαριστημένοι.

Εγώ πάλι και οι συνεργάτες μας είμαστε ευχαριστημένοι για την προσφορά στις οικογένειες, αλλά και στα παιδιά μας αυτά καθαυτά. Και θα θέλαμε κι άλλα τέτοια σχολεία αλλά, το λέγαμε και χθες, ζητάμε μια καλή συνεργασία, ώστε από κοινού και Εκκλησία και Πολιτεία να μπορούμε να κάνουμε τέτοια έργα και να τα καμαρώνουμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε και σήμερα κοντά μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος μετέβησαν στον παιδικό σταθμό «Η Ζωοδόχος Πηγή», όπου γίνονται μαθήματα αγγλικής γλώσσας και θεατρικού παιχνιδιού. Ο Πρωθυπουργός είδε από κοντά τους χώρους του σταθμού και συνομίλησε με τους 15 μικρούς μαθητές.

Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν το Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος», όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και συζήτησαν με τους 60 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή, ανταλλάσσοντας ευχές για το Πάσχα. Το κέντρο έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε έκταση 27 στρεμμάτων, με συνολική επιφάνεια κτιρίων 5.000 τ.μ.

Βουλή: Αντιπαράθεση ΝΔ-Ελληνικής Λύσης σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις αποδοκιμασίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, προς όσους προτρέπουν βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να μην πάνε στην εκκλησία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξήρε τη στάση του κ. Ιερώνυμου στο θέμα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, για τις «προκλητικές δηλώσεις του» από την Βουλή, κατηγορώντας τον ότι “χαϊδεύει” αυτούς οι οποίοι προβαίνουν σε προπηλακισμούς.

Στο αντίθετο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, καταλόγισε στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι ανέλαβε ρόλο εκπροσώπου της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε αυτό που είπαμε όλοι από τη Βουλή. Ότι δεν μπορεί κανένας πρόεδρος κόμματος να λέει ποιος θα πάει και ποιός δεν θα πάει στην εκκλησία» είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε: «Αυτό που έκανε ο Κ. Βελόπουλος, μετά μάλιστα το τραγικό συμβάν στη Βουλή, που όλοι καταδικάσαμε, είναι άκρως προκλητικό. Κανένας βουλευτής, ό,τι και να έχει ψηφίσει, δεν θα δώσει λογαριασμό στον Βελόπουλο ή σε οποιοδήποτε άλλον αν θα θρησκεύεται ή όχι. Και κανένας πρόεδρος κόμματος δεν μπορεί να λέει ότι αφού ψήφισε κάποιος με αυτόν τον τρόπο που είναι αντιχριαστιανικός δεν μπορεί να πάει στην εκκλησία. Δηλαδή στην εκκλησία τον ρωτάνε τον κάθε πιστό αν έχει π.χ. εξωγαμική σχέση ή μια γυναίκα αν έχει κάνει διακοπή κύησης για να μπει στην εκκλησία; Τι είναι αυτά που ακούμε;». Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Βελόπουλο, να «πάρει πίσω» τη δήλωση αυτή παρότι, όπως ανέφερε, προσπαθεί τώρα να την διορθώσει. «Δεν μπορεί κανείς να χαϊδέψει αυτούς που θα πάνε να προπηλακίσουν άτομα τα οποία θα πάνε στην εκκλησία» προσέθεσε.

Ο κ. Πλεύρης, άσκησε κριτική και στους βουλευτές που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αρνητική τους ψήφο στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων για να κερδίσουν ψήφους. «Αυτό θα είναι άθλιο από την πλευρά τους, διότι όποιος τοποθετήθηκε ή θετικά ή αρνητικά, τοποθετήθηκε με βάση τη συνείδησή του. Αν αυτή τη συνείδηση πάει να την κάνει εμπόρευμα για να κερδίσει ψήφους απέχει παρασάγγας από τις αρχές του Χριστιανισμού» είπε. Κατέληξε δε λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό που ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα έκλεισε αυτό το θέμα διότι κανένας ούτε βουλευτής που είπε ότι «φτάσατε στο σημείο τους πιστούς να χτυπούν», ούτε πρόεδρος κόμματος δεν θα μας υποδείξει πού και με ποιον τρόπο θα θρησκευόμαστε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας πως στην αρχή όταν διάβασαν τη δήλωση αυτή, θεώρησαν ότι την είχε κάνει ο Παύλος Μαρινάκης, μετά όμως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε τη δήλωση αυτή, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε, αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο Μακαριστός Χριστόδουλος. Το κάνει στις υπηρεσίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικά αναλαμβάνει κι έναν άλλο ρόλο. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουμε εμείς και μας λυπεί πάρα πολύ. Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, θα πρέπει να στέκεται και στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο αρχιεπίσκοπος» είπε ο κ. Χήτας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button