ΕνημέρωσηΠολιτική

Η νέα τροπολογία για τα νοσοκομεία επιβεβαιώνει ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι «Δούρειος Ίππος» – Galaksias Portal News

Για τροπολογία που ιδιωτικοποιεί την Υγεία κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην συζήτηση για την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

«Σήμερα ιδιωτικοποιείτε τη δημόσια υγεία, με μία μεταμεσονύκτια τροπολογία τη Μεγάλη Εβδομάδα», ανέφερε σε παρέμβασή του, στη Βουλή πριν λίγη ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, τροπολογία για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια τροπολογία, που «30 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Γιώργου Γεννηματά, μας επιστρέφει στα χρόνια πριν τη δεκαετία του 1980, καταργώντας αυτό που ήταν η μεγάλη επιτυχία και ο θεμέλιος λίθος του ΕΣΥ: Την άμεση, πλήρη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας».,

«Τόσο πολύ βιάζονται τα συμφέροντα που θέλετε να υπηρετήσετε; Tο ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας αι έδωσε ασφάλεια και ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους γι’ αυτό στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες που υπονομεύουν την κοινωνική δικαιοσύνη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε: «Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το γρηγορότερο η ΝΔ από την κυβέρνηση, γιατί όσο περισσότερο μένετε σε θέσεις εξουσίας, τόσο θα αποδομείτε το κοινωνικό κράτος».

Ανέφερε πώς με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι τα απογευματινά χειρουργεία, με τον τρόπο που τα σχεδίασε, θα ήταν ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε στο επιχείρημα ότι θεσμοθετήθηκαν τα απογευματινά χειρουργεία από τον Αλέκο Παπαδόπουλο το 2001. «Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία ήταν πολύ λιγότερες, και η πρόβλεψη ήταν να λειτουργούν συμπληρωματικά προς τα πρωινά χειρουργεία. Με την τροπολογία σας, οι κλινικές του ΕΣΥ θα ενοικιάζονται ουσιαστικά με βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς ο ιδιώτης ιατρός, έναντι αντιτίμου θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές και το προσωπικό του ΕΣΥ για να χειρουργεί τους πελάτες» του και στη συνέχεια θα φεύγει, αφήνοντας τους δημόσιους ιατρούς και νοσηλευτές να είναι υπεύθυνοι για την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς», παρατήρησε. Επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ . Εξαδάκτυλου, όπου είχε σημειώσει πώς το 40% των χειρουργικών κλινών είναι κλειστές, επειδή δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό.

«Ποιος είναι ψεύτης εσείς ή ο κ. Εξαδάκτυλος;», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ευθέως, πώς διαιρεί τους Έλληνες πολίτες, σε δύο κατηγορίες: αυτούς που έχουν να πληρώσουν κι σ΄όσους δεν μπορούν. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσίασε επιγραμματικά το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματός του για την ανάταξη του ΕΣΥ με την εκμετάλλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Όλη την περασμένη χρονιά σας καλούσαμε να αναθεωρήσετε το εθνικό σχέδιο στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να υπάρξει μία ουσιαστική επένδυση στην υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Επιλέξατε να μην το κάνετε όσο ακόμα υπήρχε αυτή η δυνατότητα», σημείωσε και υπογράμμισε: Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε τη δημόσια Υγεία εμπόρευμα για τα συμφέροντα λίγων κι ισχυρών επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας». 

To άρθρο Νίκος Ανδρουλάκης: Η νέα τροπολογία για τα νοσοκομεία επιβεβαιώνει ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι «Δούρειος Ίππος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button