ΑθλητικάΕνημέρωση

Για το τρίποντο στην Θεσσαλονίκη οι «ερυθρόλευκοι» – Galaksias Portal News

Ο Άρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό(20:30 Novasports Prime, LIVE από το Newsit.gr) στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στην Super League, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν τη νίκη για να μειώσουν την απόσταση τους από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός μετά τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, θέλει να πάρει τη νίκη στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Άρη, προκειμένου να αντιστρέψει τον διακόπτη και να μειώσει την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα έχει στην διάθεση του τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων» Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα, ενώ αντίθετα εκτός έμεινε ο Μαντί Καμαρά.

Από την πλευρά του ο γηπεδούχος Άρης βρίσκεται στο -5 από τον Ολυμπιακό και σε ενδεχόμενη νίκη του, το σύνολο του Άκη Μάντζιου βάζει φωτιά στην 4η θέση.

Μάλιστα όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της Super League η παράδοση ανάμεσα στις δυο ομάδες στην Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένη, με τους Πειραιώτες να έχουν ελαφρώς μια υπεροχή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 64η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και στις προηγούμενες 63 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 22 ματς, ο Άρης έχει 19 νίκες και 22 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς αήττητος. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε το δικό του σερί στην αρχή των αναμετρήσεων, αφού επικράτησε με 3-1 στην πρώτη τους συνάντηση για την Α’ Εθνική και ο Άρης έκανε την παρθενική του νίκη στις 7 Ιανουαρίου 1968. Σε αυτά τα οκτώ ματς που κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού, είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

63 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

22 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 64-75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Άρης – Ολυμπιακός: Για το τρίποντο στην Θεσσαλονίκη οι «ερυθρόλευκοι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button