Επικαιρότητα

Η Μελόνι και ο Μακρόν έπεισαν τον Όρμπαν να ασκήσει βέτο; – Galaksias.com

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αλλά και ο Εμμανουέλ Μακρόν ήταν αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην χρησιμοποιήσει το βέτο ο Βίκτορ Όρμπαν για την επιπλέον χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Politico το οποίο επικαλείται πηγές.
«Χρειάστηκε η πολύμηνη επίθεση της Meloni και λίγη επιδοκιμασία των Γάλλων για να συμφωνήσει ο Orbán», λέει το άρθρο.

Πηγές κοντά στον Ιταλίδα πρωθυπουργό λένε ότι έκανε σοβαρή διπλωματική δουλειά, μιλώντας με τον Όρμπαν στο τηλέφωνο, συναντήθηκε μαζί του στο ξενοδοχείο Amigo στις Βρυξέλλες και ξανά το πρωί της συνόδου. Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε επίσης για αρκετές εβδομάδες να καταλήξει σε συμφωνία με τον Ούγγρο ηγέτη. Συγκεκριμένα, κάλεσε τον Όρμπαν σε γεύμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κατά τη διάρκεια του οποίου ζήτησε τις απόψεις του για τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσης των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Αυτές οι «επιθέσεις γοητείας» επέτρεψαν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ξεκινήσει τη σύνοδο κορυφής ανακοινώνοντας την πολυαναμενόμενη συμφωνία, είπε ένας αξιωματούχος. Ο Όρμπαν έπρεπε να κάνει πίσω για να αποφευχθεί η καταστροφή για την Ουγγαρία, καθώς διαφορετικά οι χώρες της ΕΕ θα είχαν λάβει μέτρα κατά της ταλαιπωρημένης ουγγρικής οικονομίας ή θα είχαν αφαιρέσει από το κράτος τα δικαιώματα ψήφου βάσει της Συνθήκης ΕΕ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button