ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Το πετρέλαιο έχει πολύ μέλλον ακόμα ως καύσιμο» – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Volvo κατασκεύασε πρόσφατα το τελευταίο της αυτοκίνητο με κινητήρα ντίζελ, αλλά η Toyota βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Παρόλο που η δημοτικότητα του πετρελαιοκινητήρα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι αυτός ο τύπος κινητήρα εξακολουθεί να έχει πολύ μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Αυστραλίας Sean Hanley, μιλώντας στο περιοδικό Drive, δήλωσε ότι το ντίζελ παραμένει “μια πολύ αξιόπιστη πηγή καυσίμου”, ειδικά στην περίπτωση βαρέων οχημάτων όπως τα φορτηγά και τα μεγάλα SUV. Ωστόσο, ο Hanley εκτιμά ότι ο κινητήρας ντίζελ πρέπει να προσαρμοστεί στους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων για να επιβιώσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota λάνσαρε πρόσφατα ένα Hilux με μια ήπια υβριδική έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα turbodiesel των 2,8 λίτρων.

Ο Hanley δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα λειτουργεί με συνθετικό ντίζελ. Συγχρόνως, η Toyota προσπαθεί να κρατήσει ζωντανούς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάνοντάς τους να λειτουργούν με υδρογόνο, δοκιμάζοντας πρωτότυπα των GR Yaris και GR Corolla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο ανάπτυξης κινητήρων είναι απαραίτητο επειδή ο Akio Toyoda προβλέπει ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δεν θα ξεπεράσουν ποτέ ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%. Το υπόλοιπο 70 τοις εκατό των αυτοκινήτων θα εξακολουθεί να έχει κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα λειτουργούν με βενζίνη και ντίζελ.

Το 2023, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα ντίζελ στην ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 14,6% των συνολικών πωλήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Τα υβριδικά ήταν επίσης πολύ πιο δημοφιλή από τα ντίζελ, με μερίδιο 25,8 τοις εκατό. Τα plug-in υβριδικά αντιπροσώπευαν το 7,7 τοις εκατό.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button