Επικαιρότητα

Συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και συμμετοχή συνδικάτων και φορέων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο – Galaksias.com

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με κεντρικό σύνθημα ‘Ένας χρόνος Τέμπη…Δεν ξεχνάμε’, έστειλαν το δικό τους μήνυμα συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και μαθητές το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου από την μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εκφράζουν το αίτημα της κοινωνίας να σταματήσει η συγκάλυψη  και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Φοιτητές και μαθητές κρατώντας μαύρα μπαλόνια και λευκά χρυσάνθεμα στα χέρια έδωσαν και αυτοί με τη σειρά τους, τα δικά τους μηνύματα στην συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Μενύχτας,  ανέφερε ‘βλέπουμε καθημερινά η ζωή μας να μπαίνει στο ζύγι του κόστους και του κέρδους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί’.

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των 57 θυμάτων, ενώ αμέσως μετά οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές όσα και τα θύματα της τραγωδίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ Νόντας Στολτίδης ανέφερε ‘ εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και εκατοντάδες εργατικά σωματεία απεργούν με αίτημα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη. Κρατάμε τις υποσχέσεις μας και αυτό το έγκλημα δεν αφήσουμε να ξεχαστεί’.

Ο ίδιος τόνισε πως από τη συγκέντρωση λείπει το Εργατικό Σωματείο της Κοζάνης’ και συνέχισε πως ‘ταυτόχρονα βγαίνουμε στο δρόμο γιατί ο μισθός δεν φτάνει για πάνω από 15 μέρες. Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ζητάμε να παρθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια για να μπορέσει να επιβιώσει ο λαός. Βγαίνουμε στο δρόμο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και των πανεπιστημίων’.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τον ΟΣΕ, όπου κράτησαν ενός  λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς των Τεμπών.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button