Επικαιρότητα

‘Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Όλοι στη μάχη’ – Galaksias.com

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Όλοι στη μάχη.» με αυτά τα λόγια απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ η Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείο της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής στην εκδήλωση της Τ.Ο. Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου στην αίθουσα του ΤΕΕ.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα κρίνεται κυρίως το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι συνολικά όλα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, είτε αυτά βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στην συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Τόνισε πως η ΝΔ πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτήν την κάλπη, ότι δεν έχει λευκή επιταγή, να επικαλείται μια δήθεν λαϊκή νομιμοποίηση για τα αίσχη που κάνει, λέγοντας πως «Ο λαός της τα έχει μαζεμένα, το έδειξε με τις μεγάλες κινητοποίησεις του προηγούμενου διαστήματος, πρέπει να το δείξει, ακόμα πιο μαζικά και στην κάλπη.

Και, βέβαια, αυτό δεν γίνεται με ψήφο στα κόμματα της βολικής συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης, που υπερψηφίζουν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν ευρωπαϊκές Οδηγίες.»

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι σήμερα αναδεικνύεται πολύ πιο καθαρά ότι η ΕΕ δεν ήταν τελικά αυτή που έλεγαν στον λαό εκείνοι που έβαζαν τη χώρα σε αυτήν τη φυλακή, στο λάκκο των λεόντων. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο τότε Συνασπισμός, που ψήφισαν την ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ.

«Αλήθεια, αυτοί που έλεγαν ότι η ΕΕ θα εξασφαλίσει στους λαούς της Ευρώπης την ειρήνη τι έχουν να πουν σήμερα, με δύο πολέμους να μαίνονται στη γειτονιά μας και κινδυνεύουν να πάρουν διαστάσεις γενικευμένης σύγκρουσης και με την ΕΕ να συμμετέχει σε αυτούς μέχρι τα μπούνια;

Ποια ειρήνη διασφαλίζει το προχθεσινό “πολεμικό ανακοινωθέν” της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή;

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ του πολέμου και της εκμετάλλευσης, που δαπανά 240 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, ενώ οι λαοί της γονατίζουν από την ακρίβεια. Που ετοιμάζει ευρωστρατό 5.000 μάχιμων στρατιωτικών για να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης. Αυτές τις αποφάσεις στηρίζουν στη χώρα μας η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Σκεφτείτε μόνο ότι 500.000 ευρώ κάθε μέρα στοιχίζει στον λαό μας η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στον ΝΑΤΟικό πόλεμο της Ερυθράς Θάλασσας, δηλαδή, 3,5 εκατ. ευρώ τη βδομάδα ή αλλιώς 14 εκατομμύρια το μήνα! Κατά τα άλλα όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απευθυνόταν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και απαιτούσε να προσληφθούν εδώ και τώρα οι γιατροί, οι υγειονομικοί, που λείπουν από τα νοσοκομεία της περιοχής, τα τραγικά κενά που δεν είδε ο υπουργός στην προχθεσινή του επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα, κουνούσε και το δάχτυλο και έλεγε ότι το ΚΚΕ φουσκώνει τις πολεμικές δαπάνες για να δημιουργήσει εντυπώσεις… Ε λοιπόν με τα 14 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μάλλον θα μπορούσαν να προσληφθούν υγειονομικοί, να γίνονται δωρεάν χειρουργεία, να σώζονται ζωές. Και για αυτό πρέπει και στις ευρωεκλογές να πάρουν το μήνυμα πως ο λαός δεν ανέχεται τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και την εμπλοκή της χώρας.»

Επίσης χαρακτηριστικά ανέφερε πως πίσω από την ακρίβεια, την πράσινη μετάβαση & τις «μαύρες» εργασιακές σχέσεις όπως και πίσω από το έγκλημα των Τεμπών, βρίσκεται η ΕΕ και οι πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί μέχρι κεραίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όταν δεν τις υλοποιούν ως κυβερνήσεις, τις στηρίζουν ως αντιπολίτευση!

Χαρακτηριστικά τόνισε «Πολιτική της ΕΕ είναι η απολιγνιτοποίηση, τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, η «πράσινη» μετάβαση, που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα, πανάκριβη τηλεθέρμανση, την ώρα που το περιβάλλον παραμένει απροστάτευτο από την πολιτική του κέρδους που το καταστρέφει. Οδηγία της ΕΕ, την οποία ψήφισαν το Δεκέμβρη του 2022 ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι η άναρχη, ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, όπου και όπως  θέλει ο επενδυτής, ακόμα και στη λίμνη Πολυφύτου, με φαστ-τρακ διαδικασίες αλλά και με δικαίωμα για καταστολή σε περίπτωση λαϊκών αντιδράσεων και χωρίς “γραφειοκρατικά” κωλύματα, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές ή παραγωγική, εύφορη γη, στο όνομα του «υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος». Καταλαβαίνουμε ότι για αυτούς δημόσιο συμφέρον είναι το κέρδος του επενδυτή, όχι το αν εμείς θα απαλλαχθούμε από την ενεργειακή φτώχεια..

– Οδηγία της ΕΕ αποτελεί το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του επιχειρηματία – εργοδότη, όπως ο νόμος Γεωργιάδη, για τη δουλειά μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, σε περισσότερους από έναν εργοδότες, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη για τη 10ωρη εργασία και τις υπερωρίες που υποτίθεται ότι «πληρώνονται» με ρεπό!

-Πολιτική της ΕΕ είναι τα “δώρα” της πράσινης μετάβασης της ΕΕ στη Δυτική Μακεδονία. Οι μαύρες εργασιακές σχέσεις, τα 8μηνα, η εντατικοποίηση, η δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Πολιτική της ΕΕ είναι η “κανονικότητα” των εργοδοτικών εγκλημάτων-ατυχημάτων, όπως το πρόσφατο στο Βέρμιο.

– Πολιτική της ΕΕ είναι, φυσικά, η ΚΑΠ που ωθεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα για να συγκεντρώνεται η γη σε λίγα χέρια.»

Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα:

«Πολλές από τις δημοσκοπήσεις καταγράφουν πως πάνω από το 45% του ελληνικού λαού δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. Σε όλους αυτούς, σε όλες αυτές, τους λέμε πως έχουν επιλογή:

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει ο λαός μας και την αποδοκιμασία του, και την αντίθεσή του, και τον πόθο του για την πραγματική Ευρώπη των λαών…»

Ανέφερε πως οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπερασπίστηκαν πάντα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, έγιναν πολλές φορές με τις παρεμβάσεις τους η φωνή του λαού της Δυτικής Μακεδονίας, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από τους ομίλους και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα προειδοποιούν έγκαιρα και θα προετοιμάζουν τον εργαζόμενο λαό για κάθε επίθεση που οργανώνουν σε βάρος του, Τον προφυλάσσουν από τον αιφνιδιασμό, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί, να διεκδικήσει και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

«…Πάμε, λοιπόν, με δύναμη και αποφασιστικότητα να δώσουμε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Πάμε να δυναμώσουμε τη συμμαχία μας, τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!»

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button