Επικαιρότητα

Πως έγινε η τραγωδία με το νεκρό βρέφος στον Βόλο – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή του βρέφους 26 ημερών που κατέληξε λίγες ώρες μετά την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου από τους γονείς του, σκορπίζοντας θλίψη. Tο μωρό μεταφέρθηκε με σπασμούς στο Νοσοκομείο Βόλου από τους γονείς του προχθές το πρωί, με τους γιατρούς να μην διαπιστώνουν κάποιο παθολογικό αίτιο που να δικαιολογεί την κλινική εικόνα του μωρού. Το αγοράκι διασωληνώθηκε, δεν τα κατάφερε όμως και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη όταν έφτασε στο νοσοκομείο προχθές στις 10:00 το πρωί, ενώ όπως τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο thesstoday.gr, «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έκανε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό (ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση), όμως το παιδί δεν τα κατάφερε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει πως το βρέφος είχε χαρακτηριστικά βαριάς λοίμωξης. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο, αναμένουμε τα αποτελέσματα», σημείωσε, πληροφορώντας ότι η νεκροψία νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων, πράγμα που συνιστά ένα «χρόνιο πρόβλημα που ως ΠΟΕΔΗΝ έχουμε θίξει πολλές φορές».

«Ετοιμάζεται ειδική μονάδα για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ευχή όλων να λειτουργήσει σύντομα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συμβούλεψε, επίσης, τους γονείς να επισκέπτονται παιδίατρο όταν τα παιδιά εμφανίζουν πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και «να μην αρκούνται σε οδηγίες μέσω τηλεφώνου.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button