Επικαιρότητα

Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια – Τα πιο τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα! (vid)

Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια που θα τα λατρέψετε, από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.

  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό (4,5 κούπες)
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη (2 κούπες)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 2 γρ μαστίχα (4-5 δάκρυα)
  • 1/4 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 1,5 κτγ μπέικων πάουντερ
  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο (3/4 της κούπας)
  • 125 γρ. ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι(4 κτσ)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, το μπέικιν και από τα 270 γρ. συνολικά ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 3 κτσ και θρυμματίζουμε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την υγρή βανίλια, τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 20 λεπτά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button