ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Νέα έκκληση για επείγουσες παραδόσεις όπλων – Galaksias Portal News

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε σήμερα νέα έκκληση για ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό πλήγμα σήμερα στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από επαρκή αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και από άλλα όπλα για να προστατεύσει τις πόλεις της και να επικρατήσει στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής», είπε ο Ζελένσκι.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών σε τρεις επαρχίες της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διάφορων τύπων», επεσήμανε ο στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μία γυναίκα 82 ετών και ένας άνδρας 39 ετών τραυματίστηκαν, η πρώτη σε βομβαρδισμό του πυροβολικού εναντίον της πόλης Νικοπόλ και ο δεύτερος από ρωσικό πλήγμα εναντίον ενεργειακής υποδομής στη γειτονική πόλη Κριοβορίζκα, επεσήμανε στο Telegram ο πρόεδρος του συμβουλίου Άμυνας της Κρίβι Ριχ Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας DTEK επεσήμανε ότι τέσσερα από τα θερμοηλεκτρικά της εργοστάσια υπέστησαν «σοβαρές ζημιές» από τα «μαζικά» πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποφύγουμε τις επιπτώσεις. Ενεργειακές υποδομές στις πόλεις Ντνιπροπετρόφσκ και Κρίβι Ριχ έχουν υποστεί ζημιές, έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές», επεσήμανε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ Σέρχιι Λισάκ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button