Επικαιρότητα

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή – Galaksias.com

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος της αθλητικής δημοσιογραφίας, καθώς ο Στράτος Σεφτελής, πέθανε σε ηλικία 68 χρονών. Την είδηση γνωστοποίησε ο αδελφός του, Κώστας, με σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο:
    
    «ΣΤΡΑΤΟΣ Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ (1/11/1955 Μυτιλήνη – 28/04/2024 Αθήνα)

    Ετών 68

    Δημοσιογράφος – Αθλητικός συντάκτης Ε.Ρ.Τ., εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», «Αθλητική Ηχώ» «ΦΩΣ», «ΔΙΚΕΦΑΛΟ» κ.λπ.

    Ο αδερφός μου ο Στράτος ξεκίνησε το δικό του ταξίδι.
Δεν διαβαίνει δρόμους, δεν διασχίζει τις θάλασσες που λάτρεψε.
Ο Στράτος μου πετάει! Πετάει για την αιωνιότητα!
Ο Στράτος μου όπως πάλεψε σε όλη του τη ζωή, για να καταξιωθεί στη δουλειά του και στη συνείδηση αμέτρητων φίλων του, έτσι αγωνίστηκε για 14 μήνες δίνοντας τον τελευταίο του αγώνα που δυστυχώς ήταν άνισος.
Πάλεψε σαν παλικάρι, συνειδητά, με γενναιότητα αλλά κυρίως με αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς δεν άντεξε….
Ο Στράτος ήταν παράδειγμα για όλους μας.
Τον χαρακτήριζαν η εντιμότητα η ντομπροσύνη, η αξιοπρέπεια του και κυρίως η αντικειμενικότητά του.
Με μηδενική ανοχή στο άδικο και στη διπροσωπία.
Φανατικός υπερασπιστής των ανυπεράσπιστων, των αδύναμων, του δίκιου και της αλήθειας.
Ήταν αυτά που καθόρισαν τον τρόπο σκέψης του αλλά και το λόγο του, τον οποίο διατύπωνε με ξεχωριστό τρόπο, πολύ καθαρά και ντόμπρα.
Χωρίς στρογγυλέματα και μισόλογα.
Από τη Μυτιλήνη που ξεκινήσαμε, τον είχε κερδίσει ο αθλητισμός το ποδόσφαιρο αλλά κυρίως η θάλασσα και ο υγρός στίβος αφού υπήρξε αθλητής ο ίδιος στο πόλο και στην ιστιοπλοΐα με αρκετές διακρίσεις.
Παρόλο που από μικρό παιδάκι ήταν φίλος της Α.Ε.Κ., αυτό δεν επηρέασε στο παραμικρό το λόγο του και τη γραφή του.
Φεύγει αφήνοντας πίσω του πολλούς που έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία και να πουν μια καλή κουβέντα.
Οι ουρανοί έχουν ανοίξει διάπλατα και το αιώνιο ταξίδι του ξεκίνησε….
Πάει να συναντήσει τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, τους συναδέλφους του, αγαπητούς συμπατριώτες Μυτιληνιούς και αναρίθμητους φίλους.
Απαρηγόρητος συνεχίζω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς το καμάρι μου.
Καλό σου ταξίδι Στράτο!
Καλό σου ταξίδι αδερφέλιμ!
Καλό Παράδεισο!
Καλή αντάμωση!»

    Ανακοίνωση για την απώλεια του Στράτου Σεφτελή, εξέδωσε και ο ΠΣΑΤ:

    «Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή, έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο σήμερα Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος είχε γεννηθεί στην αγαπημένη του Μυτιλήνη  το Νοέμβριο του 1955. Και λάτρευε το νησί του (τη Λέσβο) στο οποίο εύρισκε πάντα τη γαλήνη του. 
Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το Φως των Σπορ, όταν ήταν μαθητής ακόμα του γυμνασίου. Συνέχισε στο 1978 στην Αθλητική Ηχώ και από το 1981 άρχισε συνεργασία με την  εφημερίδα  Έθνος που δούλεψε σε επιτελικές θέσεις 32 χρόνια. Το 1981  εντάχθηκε στην ΕΡΤ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί 34 χρόνια, ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και αγώνων υγρού στίβου. Την πενταετία 1993-1998 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια κάλυψη από την ΕΡΤ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 είχε τη δική του σφραγίδα.  
Είχε εκλεγεί και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και από τη θέση του εφόρου είχε συμβάλει την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα γήπεδα της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος  αναφερόμενος στην απώλεια του Στράτου τόνισε: 
«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο μας.  Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Στράτο από τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία και ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα του και την επαγγελματική του συνέπεια. Και βεβαίως για την ιδιαίτερη αγάπη και στήριξη στους νέους δημοσιογράφους.  Ήταν ένα διαμάντι. Στα χρόνια που είχα την ευθύνη της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ως διευθυντής δεν είχε κάνει την παραμικρή παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο της ομάδας μας. Αντιθέτως είχε συμβάλει την απόλυτη ανεξαρτησία της εκπομπής, κάτι σπάνιο πραγματικά». 
Το ΔΣ του ΠΣΑΤ αποχαιρετά το Στράτο και στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Άννα Σικαλη, στις κόρες του Ελίνα και Χαρούλα και στην αδελφό του Κώστα. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. 
ΥΓ. Ο ΠΣΑΤ θα σας ενημερώσει εγκαίρως για το πότε και πού θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία.  

Από τον ΠΣΑΤ» 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button