Επικαιρότητα

Εκδήλωση στο ΕΚΗ από φοιτητικούς συλλόγους – Galaksias.com

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Καταλήψεων των Φοιτητικών Σχολών Ιατρικής και Βιολογικού προσκαλούν την Παρασκευή 23/2 στις 16:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην εκδήλωση “Αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης: ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για περισσότερο από ενάμιση μήνα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η ακαδημαϊκή κοινότητα δίνουν αγώνα ενάντια στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» που έρχεται να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως υποστηρίζουν.

«Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάμψει τον αγώνα αυτό χωρίς αποτέλεσμα! Με τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, με τις ανακοινώσεις των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, όπως η Πανελλαδική Πορεία την Πέμπτη 8/2 στην οποία βούλιαξε το κέντρο της Αθήνας, ένα πράγμα έχει γίνει ξεκάθαρο: πως όλη η κοινωνία λέει ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούμε όλη την κοινωνία, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και όλους τους φορείς στην εκδήλωση αυτή, γιατί ο αγώνας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!», καταλήγουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button