ΕνημέρωσηΠολιτική

Έψαχνε να βρει από γραφείο σε γραφείο και τη Δέσποινα Καρνέση – Galaksias Portal News

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που έδρασε ο 75χρονος δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα που εισέβαλλε στα γραφεία της εταιρείας της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση και σκόρπισε τον θάνατο προτού βάλει τέλος στη ζωή του.

Το πρωί της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου, ο 75χρονος Αντέλ-Αριστείδης Ελ Μπουράυ, γνωστότερος ως Άρης, μπήκε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση στην Πλατεία Φλέμινγκ στη Γλυφάδα και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει στο πάρκινγκ της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάρκινγκ της επιχείρησης

Ο ηλικιωμένος δράστης, που δούλευε στις επιχειρήσεις της οικογένειας Καρνέση επί 36 χρόνια, αρχικά σκότωσε με την καραμπίνα τον παλιό καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου της εταιρείας Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον 79χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και σύζυγο της συνιδιοκτήτριας Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, και στο τέλος, την 76χρονη Μαρία Καρνέση με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Τα γραφεία της εταιρείας

Η έξωση από το σπίτι που έμενε και τα «μισά» ένσημα

Ο «Άρης» ήταν εργαζόμενος της εφοπλιστικής οικογένειας επί 36 χρόνια και είχε απολυθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Η επιλογή των προσώπων που δολοφονήθηκαν δεν ήταν τυχαία, καθώς σύμφωνα με έναν φίλο του δράστη, όλα τα θύματα εμπλέκονταν στην απόλυσή του, αλλά και στην εξαπάτησή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση του φίλου του στο Facebook, αιτία του μακελειού ήταν ότι η εφοπλιστική οικογένεια δεν του κόλλαγε ολόκληρα ένσημα, με αποτέλεσμα μετά την απόλυσή του ο 76χρονος Αιγύπτιος να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη. Ο φίλος του, που φαίνεται πως γνωρίζει πολλά, αναφέρει στην ανάρτησή του: «Δούλευε 36 χρόνια, με μόνο όνειρο τα τελευταία χρόνια να πάρει τη σύνταξή του και να γυρίσει με την οικογένειά του στην Αίγυπτο για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του. Έφτασε η μέρα που κατάθεσε τα χαρτιά του και περίμενε, δουλεύοντας παράλληλα. Μια ωραία ημέρα του ήρθε η απόφαση και απορρίπτεται η αίτηση, γιατί δεν του είχαν βάλει όλα τα ένσημα, τα μισά και λιγότερα του είχαν βάλει! Έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, ο 75χρονος πήγε στην εφοπλίστρια, ζήτησε τον λόγο και απαίτησε να του πληρώσουν τα ένσημα. «Η αντίδραση της… κυρίας και του CEO γαμπρού της ήταν… να τον απολύσουν και από τη θέση που είχε περιμένοντας τη σύνταξη και να του πουν επί λέξει να πάει “να… κι αυτός κι η σύνταξη και η οικογένειά του”, μη δίνοντάς του ούτε αποζημίωση! Θόλωσε, θεώρησε ότι όλα γι’ αυτόν τελείωσαν και πήρε τον νόμο στα χέρια του και την εφοπλίστρια, τον γαμπρό CEO και τον υπεύθυνο λογιστηρίου μαζί του στο “ταξίδι”» καταλήγει η ανάρτηση.

Μέχρι να ξεσπάσει η οικονομική διαμάχη μεταξύ των δύο αδερφών Μαρίας (79 ετών) και Δέσποινας (77 ετών), με τον τρίτο αδερφό, Σπύρο Καρνέση (85 ετών), ο 75χρονος θεωρείτο έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας. Όπως έγινε γνωστό, ο δολοφόνος και αυτόχειρας Αιγύπτιος εργαζόταν ως επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας, έχοντας αναλάβει να φροντίζει τις κατοικίες των μελών της.

Ο δράστης του τριπλού φονικού και αυτόχειρας

Όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια της εφοπλιστικής οικογένειας, ο 75χρονος δράστης βρέθηκε «στη μέση» αυτής της κόντρας.

Ο Αιγύπτιος φαίνεται ότι είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία πριν από έναν χρόνο και είχε προσληφθεί από την εταιρεία του εφοπλιστή με τον οποίο υπήρξε η οικογενειακή δικαστική διαμάχη. Μάλιστα, ο δράστης είχε βαφτιστεί χριστιανός από τον ίδιο τον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, πριν από πολλά χρόνια. Συνδυάζοντας τα γεγονότα αυτά, οι αδελφές και ο γαμπρός του φέρονται να τον θεωρούσαν «άνθρωπο του εφοπλιστή». Το πρωί της Δευτέρας, του είπαν να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας, κάτι που πιθανότατα πυροδότησε την οργή του δράστη.

Πώς έγινε το μακελειό

Το πρωί της Δευτέρας, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 εισήλθε στο γκαράζ της εταιρείας με κάρτα που είχε ξεμείνει στα χέρια του και του επέτρεπε την πρόσβαση.

Ο δράστης της επίθεσης μπήκε στα γραφεία, κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, εκείνη επέμεινε, υπήρξε καβγάς και τότε ο Άρης έφυγε, επέστρεψε στο γκαράζ και πήρε από το αυτοκίνητό του τα όπλα.

Όταν κατέβηκε στο υπόγειο πάρκινγκ -μετά τον καβγά- για να πάρει την τσάντα με τα όπλα, ο Αιγύπτιος βρήκε μπροστά του τον φύλακα. Εκείνος, επικοινώνησε αμέσως με την Άμεσο Δράση και λίγο αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Στην αστυνομία χτύπησε συναγερμός και στη περιοχή κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί, διαπραγματευτής, αλλά και τα ΕΚΑΜ.

Με μια κλωτσιά άνοιξε την πόρτα του γραφείου της Μαρίας Καρνέση και την πυροβόλησε στο χέρι. Η Μαρία Καρνέση έτρεξε για να σωθεί και κατέφυγε στο γραφείο του γαμπρού της. Εκεί ο Αιγύπτιος σκότωσε τον γαμπρό της με την καραμπίνα, στη συνέχεια σκότωσε τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον εμποδίσει με το περίστροφο και μετά σημάδευσε και σκότωσε τη Μαρία Καρνέση με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δέσποινα Καρνέση ήταν ο βασικός στόχος του. Η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση είναι ενδεχομένως η πιο τραγική φιγούρα αυτού του μακελειού, καθώς έχασε την αδελφή της και τον σύζυγό της. Ο γεννηθείς στην Αίγυπτο δράστης, άλλαξε ολόκληρη τη ζωής της μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η Δέσποινα Καρνέση, ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ μετά από την πολύνεκρη επίθεση, στεκόταν έξω από τα γραφεία της εταιρείας της παλεύοντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η ίδια κατάφερε να γλιτώσει καθώς την ώρα της επίθεσης έλειπε από το γραφείο της, άκουσε τους πυροβολισμούς και κατάφερε να βγει από το κτήριο τρέχοντας.

Ο 76χρονος την έψαχνε εναγωνίως, με στόχο να τη σκοτώσει, καθώς τη θεωρούσε συνυπεύθυνη για την απόλυσή του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button