ΕνημέρωσηΟικονομία

H Tesla ξεπέρασε τα εμπόδια του λογισμικού οδήγησης μετά την επίσκεψη του Musk στην Κίνα

Απέδωσε καρπούς η επίσκεψη του Elon Musk στην Κίνα, αφού η Tesla ξεπέρασε δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο να εισαγάγει το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Tesla θα συνεργαστεί με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Baidu για τις λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης για την υποστήριξη αυτού που αποκαλεί Full-Self Driving, ή FSD, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aκόμα η αμερικάνικη εταιρεία έχει περάσει μια βασική απαίτηση για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία θα βοηθούσε να αμβλυνθούν ορισμένες από τις ανησυχίες σχετικά με την εισαγωγή του FSD στην αγορά της Κίνας.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο έως και 6,6% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ, ενώ η Baidu σημείωσε άλμα 2,4% στο Χονγκ Κονγκ.

Οι εξελίξεις ήρθαν μετά το απροειδοποίητο ταξίδι που πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk στην Κίνα την Κυριακή, ζητώντας έγκριση για λογισμικό υποβοήθησης οδηγού που θα μπορούσε να βοηθήσει να ανακοπεί η πτώση των εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν και η σουίτα χαρακτηριστικών της εταιρείας απαιτεί συνεχή επίβλεψη και δεν καθιστά τα Tesla αυτόνομα, η εταιρεία χρεώνει 8.000 δολάρια για αυτά στις ΗΠΑ ή 99 δολάρια το μήνα για συνδρομή.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button