ΕνημέρωσηΟικονομία

«Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών» – Galaksias Portal News

Σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα (7.2.2024), στο Στρασβούργο. Η συζήτηση αφορούσε την ενδυνάμωση των γεωργών και των αγροτικών κοινοτήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, ο κ. Κεφαλογιάννης πρότεινε «τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, εφάμιλλο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την Πράσινη Συμφωνία».

«Κοινή Αγροτική Πολιτική, η πιο επιτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 30 χρόνια», τόνισε στην αρχή της παρέμβασής του, και πρόσθεσε: «Τι ζητούν οι αγρότες μας; Αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση κόστους πετρελαίου και ρεύματος, μείωση κόστους εφοδίων και ζωοτροφών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Ναι, οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δίκιο».

«Τι προσφέρουν οι αγρότες μας;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη και εγγυημένη αγροτική ασφάλεια».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο «τι πρέπει να κάνουμε εμείς», υπογράμμισε:

«Έναν σοβαρό στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας. Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου. Ενός νέου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως έχουμε κάνει ήδη για την Πράσινη Συμφωνία. Ναι, είμαστε υπέρ της προστασίας του κλίματος. Πάντα, όμως, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κεφαλογιάννης: «Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button