Επικαιρότητα

«Ριγμένο» το Βόρειο Αιγαίο στα σχέδια βελτίωσης- Διαμαρτυρία της Περιφέρειας – Galaksias.com

Τη διαμαρτυρία της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, για την κατανομή χρηματοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης στο Βόρειο Αιγαίο, που αφήνουν εκτός χρηματοδότησης πάνω από το 40% των προτάσεων, ενώ την ίδια ώρα φαίνονται ευνοημένες άλλες Περιφέρεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Αντωνέλλη «Μετά την νέα κατανομή χρηματοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης διαπιστώνουμε με λύπη και αγανάκτηση ότι για άλλη μια φορά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι στην νέα χρηματική κατανομή για τα νησιά μας γίνεται αύξηση της προηγούμενης χρηματοδότησης κατά 38,83% την ίδια στιγμή που για την Κρήτη γίνεται αύξηση 104,51%, για την Στερεά Ελλάδα αύξηση 94,37%, για την Ήπειρο αύξηση 91,37% κ.λ.π. κ.λ.π . Και όλα αυτά όταν μας έχουν υποβληθεί 412 Σχέδια Βελτίωσης από τα οποία και με την νέα κατανομή θα χρηματοδοτηθούν τελικά με βάση τους υπολογισμούς μας περί τα 240 Σχέδια Βελτίωσης. Δηλαδή θα χρηματοδοτηθεί τελικά το 59% των αιτούντων».

Η κυρία Αντωνέλλη ζητά  «την αύξηση της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έστω και τώρα» και για τις νέες προσκλήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης:

Α) Να γίνεται από το Υπουργείο ξεχωριστή κατανομή χρηματοδότησης ανά Π.Ε, προκειμένου η ύπαρξη μεγάλων καλλιεργειών σε μια Π.Ε να μην λειτουργεί εις βάρος άλλων Π.Ε (χαρακτηριστικό το παράδειγμα της τελευταίας πρόσκλησης αποτελεί η Σάμος όπου από τις 71 προτάσεις εγκρίθηκαν μόνο οι 3!!)

Β) Να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης σε ξέχωρους τομείς κύριας καλλιέργειας των νησιών και εναλλακτικών καλλιεργειών μιας και με το υφιστάμενο ενιαίο καθεστώς μοριοδότησης ευνοείται μόνον  η κύρια καλλιέργεια του κάθε νησιού αποκλείοντας έτσι την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και την εγκατάσταση στα νησιά μας νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με εναλλακτικές καλλιέργειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button