Επικαιρότητα

Επιστάτης στην Ηλεία είχε κάνει τον βίο αβίωτο σε εργάτες – Galaksias.com

Συνελήφθη, χθες το βράδυ (19/3), σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων ομοεθνών του, τους τελευταίους δυο μήνες, ως επιστάτης τους σε αγροτικές εργασίες, σε περιοχή της Ηλείας, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλε να εργάζονται ως εργάτες γης, χωρίς να τους καταβάλει χρήματα για την εργασία τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της αγροτικής καλλιέργειας είχε καταβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου, χρηματικά ποσά για την μισθοδοσία των εργατών, ωστόσο ο συλληφθείς τα παρακρατούσε.

Οι καταγγέλοντες, προχθές το βράδυ, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του κατηγορούμενου, κατευθύνθηκαν πεζοί από περιοχή της Ηλείας προς την Πάτρα και κατήγγειλαν τις σε βάρος τους πράξεις, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρία δελτία ταυτότητας των παθόντων και 320 ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button