Υγεία & Διατροφή

Η κυβέρνηση χαιρετίζει την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική Εθνοσυνέλευση – Galaksias Portal News

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, κάνοντας λόγο για «σημαντική και σωστή απόφαση». Για βήμα που είχε καθυστερήσει πολύ έκανε λόγο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και κάλεσε την Ουγγαρία να ακολουθήσει στην ίδια κατεύθυνση.

«Η επικείμενη ένταξη της Σουηδίας, όπως και η ήδη ολοκληρωμένη ένταξη της Φινλανδίας, θα ενισχύσει περαιτέρω την Βορειοατλαντική Συμμαχία στο σύνολό της. Αυτές οι προσχωρήσεις αποτελούν άμεση απάντηση στην πολεμική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η διαδικασία προσχώρησης μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί γρήγορα», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, η εκπρόσωπος Κάτριν Ντεσάουερ χαιρέτισε «το βήμα που έκανε η τουρκική βουλή» σχετικά με την προοπτική της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και έκανε λόγο για κάτι που η Σουηδία, η Συμμαχία και η Γερμανία περίμεναν εδώ και καιρό και είχε ήδη καθυστερήσει πολύ. Η κυρία Ντεσάουερ πρόσθεσε ακόμη ότι σύντομα θα πρέπει το αντίστοιχο βήμα να γίνει και από την Ουγγαρία, κάτι που επίσης έχει καθυστερήσει πολύ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button