Επικαιρότητα

Βελτίωση του περιβάλλοντος στο καταρράκτη Μαν’ κάτσα από την «Ηλιαχτίδα» (audio) – Galaksias.com

Ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου, «Ηλιαχτίδα» ανέλαβε με υπευθυνότητα και αγάπη τη βελτίωση του περιβάλλοντος στον καταρράκτη Μαν’ κάτσα.

Κατασκεύασε και τοποθέτησε ξύλινα κάγκελα στα πέτρινα σκαλοπάτια, καθαρίζοντας και ισιώνοντάς τα για ευκολότερη πρόσβαση σε όλους.

Πρόσθεσε πινακίδες για τη διευκόλυνση των επισκεπτών να εντοπίσουν τον καταρράκτη ενώ επισκεύασε το παγκάκι για την ξεκούραση των φυσιολατρών, προσφέροντας τους επιπλέον τη δυνατότητα για οργάνωση πικ- νικ.

Λέσβος: Βελτίωση του περιβάλλοντος στο καταρράκτη Μαν’ κάτσα από την «Ηλιαχτίδα» (audio)Λέσβος: Βελτίωση του περιβάλλοντος στο καταρράκτη Μαν’ κάτσα από την «Ηλιαχτίδα» (audio)

Με αποκλειστικά δικά του έξοδα, ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου «Ηλιαχτίδα» προέβη σε αυτές τις βελτιώσεις, αποδεικνύοντας πως οι συλλογικότητες αποτελούν κινητήριο δύναμη για θετικές αλλαγές.

Λέσβος: Βελτίωση του περιβάλλοντος στο καταρράκτη Μαν’ κάτσα από την «Ηλιαχτίδα» (audio)Λέσβος: Βελτίωση του περιβάλλοντος στο καταρράκτη Μαν’ κάτσα από την «Ηλιαχτίδα» (audio)

Υπογραμμίζεται η σημασία στήριξης από τους φορείς για τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν τη σχέση της κοινότητας με το περιβάλλον της. Έτσι, κάθε επισκέπτης δύναται να ανακαλύψει και την πλούσια βιοποικιλότητα και την αισθητική και φυσιολατρική αξία που προσφέρει ο καταρράκτης Μαν’ κάτσα.

Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου το μέλος του ΔΣ της «Ηλιαχτίδας», Φωτεινή Κοντάρα τονίζοντας ότι: “Η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει μόνο περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά αποτελεί και έκφραση αγάπης για τη φύση και τον τόπο μας. Με σύνθημα: «Αγαπάμε τη φύση και τον Μανταμάδο, επιθυμούμε να τον γνωρίσετε όλοι» δείχνουμε τη δέσμευσή μας να καθιερώσουμε τον τόπο μας ως φυσιολατρικό προορισμό, εύκολα προσβάσιμο και πάντα με σεβασμό προς τη φύση και το τοπίο μας. Επιπλέον, ο ποταμός απαλλάχτηκε από ξερόκλαδα και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια καθαρισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button