Επικαιρότητα

Στις 14 Φεβρουαρίου η δίκη του 56χρονου που “εκτέλεσε” τον Κώστα Χατζάκη στις Μοίρες

Ο 56χρονος – η δίκη του οποίου διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό – “εκτέλεσε” πριν από 4 χρόνια το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δίκη – σε δεύτερο βαθμό – του 56χρονου άνδρα, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια (Ιανουάριος 2020) “εκτέλεσε” τον άτυχο Κώστα Χατζάκη, στην είσοδο του σπιτιού του, στις Μοίρες Ηρακλείου, πυροβολώντας τον μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του, η οποία επίσης είχε τραυματιστεί από τα πυρά. 
Ο 56χρονος άνδρας είχε δικαστεί και καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2021, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 33 έτη. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο). 
Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2020, όταν, βραδινές ώρες, ο 56χρονος άνδρας μετέβη έξω από το σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του, στις Μοίρες. Μετά από σύντομη στιχομυθία που είχε με τον 79χρονο Χατζάκη και τη σύζυγό του (από τους οποίους νοίκιαζε το διαμέρισμα στο οποίο τότε ζούσε η εν διαστάσει γυναίκα του), ο 56χρονος άνοιξε “πυρ” από πολύ κοντινή απόσταση, σκοτώνοντας ακαριαία τον ηλικιωμένο και τραυματίζοντας τη γυναίκα του στον ώμο. Μάλιστα, ο 56χρονος δε σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να πυροβολεί στοχεύοντας το διαμέρισμα όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο τότε ανήλικος εγγονός του θύματος, μαζί με επίσης ανήλικους φίλους του. 
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δε θυμάται το παραμικρό από το τραγικό συμβάν, καθώς ήταν πολύ μεθυσμένος. Συγκεκριμένα, κατά τη σύντομη απολογία του, ο 56χρονος είχε ζητήσει συγνώμη για το κακό που είχε προκαλέσει, επισημαίνοντας ότι την επίμαχη μέρα είχε πιει πάρα πολύ αλκοόλ. 
«Αν ήμουν στα καλά μου, δε θα κατέστρεφα έναν άνθρωπο που δεν τον γνώριζα», είχε πει, μεταξύ άλλων, ενώπιον δικαστών κι ενόρκων, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, αλλά κι από τη δική του οικογένεια. 
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, ενώ σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο 56χρονος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button