Κόσμος

Οι Ουκρανοί επιστρατεύουν γάτες στον πόλεμο κατά της Ρωσίας – Galaksias.com

Οι γάτες είναι το τελευταίο όπλο το οποίο έχουν επιστρατεύσει στις εμπόλεμες ζώνες οι Ουκρανοί

Όπως αναφέρει το politico.eu τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας είναι γεμάτα από αιλουροειδή, δείχνοντας πώς βοηθούν τους στρατιώτες ως ζώα συναισθηματικής υποστήριξης, προσελκύουν δωρεές προς τον στρατό με τη χνουδωτή χαριτωμενιά τους, αλλά και πολεμούν τους εισβολείς – στην προκειμένη περίπτωση τα ποντίκια.

Οι γάτες φτάνουν συνήθως στις θέσεις του ουκρανικού στρατού από κοντινά χωριά ή πόλεις που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο. Εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, τα κατοικίδια αναζητούν ανθρώπινη προστασία από τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τις επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τα ναρκοπέδια.

«Όταν αυτό το φοβισμένο πλασματάκι έρχεται σε σένα, ζητώντας προστασία, πώς θα μπορούσες να πεις όχι; Είμαστε δυνατοί, οπότε προστατεύουμε τα πιο αδύναμα όντα, που βρέθηκαν στις ίδιες φρικτές συνθήκες με εμάς, μόνο και μόνο επειδή οι Ρώσοι εμφανίστηκαν στη γη μας», εξήγησε ο Ολεξάντρ Γιαμπτσάνκα, γιατρός μάχης του ουκρανικού στρατού.

Τα υιοθετημένα αιλουροειδή δίνουν επίσης τις δικές τους μάχες ενάντια στα ποντίκια που κατακλύζουν τα χαρακώματα και μασάνε τα καλώδια δορυφορικών επικοινωνιών Starlink και τα καλώδια των αυτοκινήτων, καταστρέφουν τις προμήθειες τροφίμων και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ τσιμπάνε ακόμη και τα δάχτυλα των στρατιωτών που κοιμούνται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button