Auto Moto

Τι αλλάζει για τα λάστιχα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από την άμεση απόδοση της ισχύος τους, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η άμεση επιτάχυνση που ακολουθεί εντυπωσιάζει φυσικά τους κατόχους τους, ειδικά αν η μετάβαση από ένα συμβατικό αυτοκίνητο είναι πρόσφατη, ενώ στη συνέχεια εντυπωσιάζονται από κάτι ακόμα: το πόσο γρήγορη είναι η φθορά των ελαστικών!

Στο τελευταίο συμβάλλει και ένας ακόμα παράγοντας, που είναι το σαφώς μεγαλύτερο βάρος των BEVs (Battery Electric Vehicles), που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στη μπαταρία τους.

Η έκπληξη των ιδιοκτητών ηλεκτρικών μοντέλων για τη γρήγορη φθορά των ελαστικών καταγράφεται και από έρευνα της JD Powers, από την οποία προκύπτει πως σχεδόν κανένας δεν είχε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Γεγονός είναι πως οι κατασκευαστές ελαστικών έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν προϊόντα που έχουν εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα και χαρακτηρίζονται τόσο από ειδικό σχεδιασμό όσο και από τη χρήση προηγμένων υλικών.

Φυσικά όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην τιμή τους, που είναι ένας ακόμα παράγοντας που ξαφνιάζει και μάλιστα διόλου ευχάριστα τους ιδιοκτήτες BEV.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button