Κόσμος

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο νότιο τμήμα της Συρίας – Galaksias.com

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν από έναν «εκρηκτικό μηχανισμό» στην επαρχία Ντεράα στη Συρία, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ.

«Επτά παιδιά» σκοτώθηκαν και «άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μία γυναίκα, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες» εξερράγη στην πόλη Σαναμάιν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό, κάνοντας λόγο για «οκτώ παιδιά διαφορετικών ηλικιών που σκοτώθηκαν και έναν τραυματία» από την έκρηξη.

«Μέλη παραστρατιωτικών ομάδων» κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στοχοθετώντας ένα πρόσωπο που δεν έχει κατονομαστεί στην περιοχή.

Η Ντεράα υπήρξε η γενέτειρα της εξέγερσης του 2011 εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως επέστρεψε στον έλεγχο της Δαμασκού το 2018 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη στήριξη της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε, η επαρχία βρίσκεται στο έλεος δολοφονιών, συγκρούσεων και δύσκολων συνθηκών ζωής.

Αφότου ξέσπασε το 2011, ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 507.000 ανθρώπους, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button