ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Ελ Κααμπί σκοράρει κατά ριπάς και ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αντεπίθεσή του στη Super League

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε μια εντός έδρας απώλεια βαθμών στη Super League, αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί φρόντισε να “ξελασπώσει” τους “ερυθρόλευκους” κόντρα στον αστέρα Τρίπολης και να τους κρατήσει σε ανοδική πορεία.

Μετά τα δύο γκολ που πέτυχε για τον Ολυμπιακό στο 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί επανέλαβε το κατόρθωμα στον χθεσινό (25.02.2024) αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο, φέρνοντας την “ερυθρόλευκη” ανατροπή (2-1).

Ο Μαροκινός επιθετικός έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης των “ερυθρόλευκων” που καταφέρνει κάτι τέτοιο εδώ και τρία χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου 2020 πέτυχε δύο τέρματα στο εντός έδρας 5-1 επί της ΑΕΛ και στις 3 Ιανουαρίου 2021 σκόραρε άλλες δύο φορές στο 3-0 επί της ΑΕΚ, επίσης στο “Καραϊσκάκης”.

Ο Ελ Αραμπί είχε βάλει τέσσερα γκολ σε δύο ματς και πιο πρόσφατα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 είχε κάνει χατ τρικ στο 3-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και τέσσερις μέρες αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί της Λαμίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ελ Κααμπί έφτασε τα πέντε γκολ στους τρεις τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αφού είχε σημειώσει άλλο ένα στη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ, στις 10 Φεβρουαρίου. Αν υπολογίσουμε και την Ευρώπη, ο 30χρονος επιθετικός έχει επτά τέρματα στα πέντε τελευταία επίσημα ματς της ομάδας του.

Ο διεθνής φορ είχε άλλο ένα αντίστοιχο σερί με επτά γκολ σε πέντε ματς στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν είχε σκοράρει κόντρα σε Λαμία (4-0 εντός), ΑΕΚ (1-1 εκτός), δις με Φράιμπουργκ (2-3 εντός), δύο με την Κηφισιά (4-0 εντός) και δύο επί του Άρη (4-1).

Τον ίδιο αριθμό γκολ, σε λιγότερα όμως παιχνίδια, είχε ο Κώστας Μήτρογλου, όταν είχε σκοράρει 7 φορές σε τρία ματς! ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε έξι συνεχόμενα ματς ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ τη σεζόν 2017/18, που είχε απολογισμό επτά γκολ. Ο Ελ Κααμπί θα έχει την ευκαιρία να “σπάσει” το συγκεκριμένο ρεκόρ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 16 νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και μάλιστα επικράτησε για τέταρτη φορά ενώ είχε δεχθεί πρώτος γκολ.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι 4η στο βαθμολογικό πίνακα, έχει ένα σερί τριών νικών στο πρωτάθλημα στη Super League και -εκμεταλλευόμενη και τις “γκέλες” των προπορευόμενων- βρίσκεται στο -2 από τον Παναθηναϊκό, στο -4 από τον ΠΑΟΚ και στο -5 από την πρώτη ΑΕΚ, δείχνοντας πως είναι έτοιμη να μπει στα playoffs και να διεκδικήσει στα ίσα τον φετινό τίτλο.

To άρθρο Ο Ελ Κααμπί σκοράρει κατά ριπάς και ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αντεπίθεσή του στη Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button