Επικαιρότητα

Μαθητές του 2ου Δημοτικού μετέτρεψαν σε πολύχρωμο μωσαϊκό την άσφαλτο (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαθητές του 2ου Δημοτικού μετέτρεψαν σε πολύχρωμο μωσαϊκό την άσφαλτο (vid)

Χαμόγελα και μηνύματα για την οδική ασφάλεια από μικρούς μαθητές του Μποδοσάκειου που συμμετείχαν ενεργά στο διήμερο φεστιβάλ δράσεων του Δήμου Ηρακλείου και στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας, δημιουργώντας εικαστική παρέμβαση με καμβά έξω από το σχολείο τους

Πρόκειται για την τέχνη ασφάλτου, η οποία υλοποιείται σε αρκετές πόλεις της Αμερικής αλλά και σε Ευρωπαϊκές πόλεις, στοχεύοντας στην προσέλκυση των οδηγών ώστε να κόψουν ταχύτητα, διασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Στο Ηράκλειο το αποτλέσμα είναι εντυπωσιακό. Εξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου μικροί μαθητές έδωσαν χρώμα με γκράφιτι και πινέλα , στέλνοντας το μήνυμα στους οδηγούς για μείωση της ταχύτητας στην επίμαχη διασταύρωση και διάβαση πεζών.

Μετέτρεψαν σε πολύχρωμο μωσαϊκό την άσφαλτο

Και όλα αυτά στο πλαίσιο της εικαστικής παρέμβασης …Άσφαλτ Άρτ , την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου. Έργο τέχνης ασφάλτου , το οποίο βελτιώνει την ασφάλεια στον δρόμο και αναζωογονεί την ευρύτερη περιοχή.

Μετέτρεψαν σε πολύχρωμο μωσαϊκό την άσφαλτο

Μαθητές δημιούργησαν την εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης εικαστικού ΣΟΤΟΡ ( SOTEUR) και όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την δράση, προστατεύουν το έργο που νιώθουν ως δικό τους και βρίσκονται σε εγρήγορση όποτε διασχίζουν τον δρόμο.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button