Επικαιρότητα

Είχε καταδικαστεί για διεύθυνση της Χρυσής Αυγής – Galaksias.com

Οι δικαστές του ανοίγουν την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους,

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, καταδικασθείς για διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμά του αποφάσισε ότι αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κρατείτο μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές του ανοίγουν την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους, παρόλο που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αρνητική.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεί όμως ήταν αρνητικός καθώς, όπως σημειώνει στην πρόταση του , υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Και συγκεκριμένα, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συντρέχουν μεν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε με το βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Έτσι αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους όρους της :

– απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,

– εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα

-και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button